Maja Žeželj: Dobijena bitka sa smrću

Novinarka RTS-a Maja Žeželj nakon dugačke borbe sa teškom bolešću prvi put se pojavila u javnosti u pratnji supruga Ivana Stankovića na važnoj manifestaciji Dan propagandista
0
1 / 3 Foto: Story Press

Nakon borbe sa okrutnom bolešću, teškim oblikom sepse poznatim i kao endotoksični šok voditeljka Dnevnika 2 RTS-a, Maja Žeželj (45), uspešno se oporavila i protekle nedelje prvi put se pojavila u javnosti. Maja je prisustvovala manifestaciji Dan propagandista, koju organizuje Udruženje propagandista Srbije pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, a na kojoj je njen suprug Ivan Stanković (55), vlasnik marketinške agencije Communis, s kojim ima dvoje dece Lenu (5) i Marijana (3), dobio nagradu za životno delo. Osim maske koja joj je prekrivala respiratorne organe, atraktivna novinarka ničim nije odavala da joj je pre svega dva i po meseca konstatovano teško oboljenje praćeno burnim simptomima, a koliko je njen život bio u opasnosti govori i podatak da se smrtnost javlja u više od pedeset odsto slučajeva.

- Još ne verujem da sam bila toliko blizu smrti. Kada je sve prošlo bez fatalnih posledica shvatila sam da moram malo da usporim u životu - rekla je Maja za dnevni list Blic. - Dosta dugo sam živela u zabludi da je moj organizam u stanju da izdrži sve izazove koje sam mu nametnula. Žao mi je što sam sebe dovela na ivicu ambisa da bih shvatila kako postoje drugačiji prioriteti u životu i da može da se uživa u svakodnevnim sitnicama bez nepotrebnog stresa. Dobro je što se sve završilo bez ozbiljnijih posledica - poverila je Maja Blicu i tom prilikom istakla da jedva čeka da se vrati na posao.

- Posle novogodišnjih praznika vraćam se u program RTS-a i nema reči kojima mogu opisati svoju sreću zbog toga. Za nekoliko dana izlazim iz perioda rehabilitacije i čim skinem masku sa lica, vraćam se na male ekrane - rekla Žeželjeva.

Moni Marković

makonda-tracker