25 NAJ MUŠKARACA 2010. GODINE

23
Magazin Story objavljuje listu svojih 25 Naj Muškaraca. Onih koji su intrigirali javnost, onih koji su oduševljavali, onih koji su iznenađivali, fascinirali, ostavljali bez daha i, svakako, nisu ostali neprimećeni

1. Nebojša Glogovac

Slavni glumac Nebojša Glogovac ispratiće 2010. godinu kao jednu od najuspešnijih u svojoj dosadašnjoj karijeri, a razloga za to je mnogo. Čak tri puta izlazio je na scenu da se pokloni publici koja ga je gromoglasnim aplauzima pozdravljala nakon premijernog izvođenja filmova Žena sa slomljenim nosem, 72 dana i Beli, beli svet. U porodične domove ušao je i putem malih ekrana tumačeći likove oca Milutina u seriji Moj rođak sa sela i Grdobe u komediji Lud, zbunjen, normalan. Ipak, polje koje ga definitivno čini najzadovoljnijim jeste porodica. Već trinaest godina živi u skladnom braku sa suprugom Minom, s kojom ima sinove Gavrila i Miloša.

 

2. Dragan Nikolić

Legendarni glumac Dragan Nikolić decenijama važi za jednog od najuspešnijih domaćih glumaca, a svojom harizmom i šarmom i dan-danas mami pripadnice nežnijeg pola na bezrezervne osmehe. Ipak, on već gotovo četiri decenije ne samo svoje privatne već i poslovne uspehe deli sa suprugom i koleginicom Milenom Dravić. Nakon simpatija koje je pobrao kod televizijske publike serijom Sva ta ravnica,

Dragan je uveseljavao auditorijom i rolom u seriji Selo gori, a baba se češlja. Posle uspeha sa filmom 72 dana, snimio je film Vir koji je trenutno u postprodukciji. Prihvatio je i dve zanimljive ponude da se pojavi u muzičkim spotovima Alekse Jelića za pesmu Nacionalna klasa i Ognjana Radivojevića za numeru Mačka među golubovima.

 

3. Nikola Đuričko

Šarmantnom glumcu Nikoli Đuričku 2010. svakako je godina prekretnice u karijeri jer je debitovao u filmovima inostrane produkcije. Pošto je tokom jeseni nekoliko nedelja bio odsutan iz zemlje, u Beograd se vratio pun utisaka sa snimanja rediteljskog debija holivudske zvezde Anđeline Džoli Untitled Love Story, a trenutno je u postprodukciji i drama Romance in the Dark rediteljke i glumice Rije Rasmusen u kojoj je takođe igrao. Osim inostrane karijere, Đuričko je aktivan i na domaćoj sceni pa je tako i ove godine briljirao u ostvarenjima Montevideo, bog te video, Kao rani mraz, Ma nije on takav, a bio je i gostujući glumac u filmu Žena sa slomljenim nosem. Velika podrška kako u profesionalnim vodama tako i u privatnom životu jeste njegova supruga Ljiljana sa kojom ima ćerku Nađu i sina Đorđa, a koja ga je podržala u ideji da postane ugostitelj i otvori restoran Bistro 53.

 

4. Nikola Kojo

Mada već decenijama uživa status jednog od najtraženijih domaćih glumaca, o privatnom životu Nikole Koja veoma se malo zna. Naime, već tri godine je u braku sa bivšom manekenkom Aleksandrom Đurić koja mu je 14. jula 2008. rodila ćerkicu Anu. Inače, tokom ove godine publika je bila u prilici da uživa u njegovim ulogama koje je dočarao u serijama Ono kao ljubav, Na slovo, na slovo i u nekoliko epizoda serijala Moj rođak sa sela. Nakon što se publici predstavio u filmu Šišanje, koji je privukao veliku pažnju javnosti, završio je snimanje ostvarenja Zduhač i Stanje šoka, a trenutno je angažovan na filmu Parada čiji je jedan deo snimljen 10. oktobra tokom održavanja prve Parade ponosa.    

 

5. Emir Kusturica

Svetski priznati reditelj Emir Kusturica tokom 2010. godine uspeo je da zaseni i sam sebe na brojnim poljima, muzičkim, literarnim i glumačkim. Iako je napravio pauzu u osnovnom rediteljskom pozivu, svoje poštovaoce odlučio je da obraduje autobiografskim romanom Smrt je neprovjerena glasina, koji je oborio sve rekorde prodaje. Bio je vrlo angažovan i kao glumac u filmu Vir koji je trenutno u postprodukciji, ali i u ostvarenju francuskog reditelja Olivijea Orlea Nikostratos pelikan. Takođe, sa bendom No smoking orchestra svirao je na koncertima širom sveta, a njegova pank opera Dom za vešanje ove jeseni proglašena je pravom senzacijom u Beogradu, a ukupno ju je do sada videlo oko trideset hiljada ljudi. Godinu je završio maestralno, baš kao što je i počeo kada je u januaru u Beograd i na Mećavnik doveo holivudskog glumca Džonija Depa s kojim će najverovatnije uskoro snimiti film o meksičkom revolucionaru Pančo Vilji.

 

6. Danilo Ikodinović

Proslavljena vaterpolo zvezda Danilo Ikodinović ove godine odlučio je da se nakon ostavke na direktorsko mesto u VK Vojvodina posveti privatnom biznisu, supruzi Nataši Bekvalac i ćerkici Hani. Čuveni sportista nedavno je rešio da se oproba u ulozi ugostitelja, pa je proteklog petka sa petrovaradinske strane Dunava u Novom Sadu otvorio etno restoran Tako je suđeno. Pored toga, Danilo je tokom 2010. diplomirao na Fakultetu za sportski menadžment u okviru Univerziteta Alfa u Novom Sadu, ali i odbio da sa suprugom Natašom postane učesnik rijaliti šou-programa Parovi koji se trenutno priprema.

 

7. Novak Đoković

Treći teniser sveta Novak Đoković uspešno je završio godinu pošto je sa srpskom reprezentacijom trijumfovao u finalu Dejvis kupa u Beogradu i zajedno sa svojim kolegama zvanično postao deo  najbolje svetske reprezentacije. Tokom 2010. ostvario je najbolje rezultate u karijeri jer se čak tri puta našao na mestu drugog tenisera sveta. Pored toga, s najpoznatijim svetskim teniserima učestvovao je u humanitarnoj akciji u Melburnu u kojem je prikupljen novac za pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju. Novakov šarm posebno je došao do izražaja kada je sa najpoznatijom braćom u svetu tenisa Bobom i Majklom Brajanom snimio singl Autograph. Ubrzo je sa hrvatskim kolegom Ivom Karlovićem otpevao zajedničku pesmu Moja droga je tenis u okviru humanitarne kampanje Ambasadori regije protiv droge. Novak je u avgustu svečano otvorio novoizgrađeni kompleks teniskih terena na Tari koji nose njegovo ime. Ni Novakova romansa sa devojkom Jelenom Ristić nije pretrpela veće izmene, pa njih dvoje i dalje uživaju u strasnoj ljubavi.

 

8. Sergej Ćetković

Godina na izmaku bila je najblistavija u životu pop zvezde Sergeja Ćetkovića. Neizmernu radost u njegov život unela je devojčica Lola koju je sa svojom suprugom Kristinom u junu usvojio iz doma za nezbrinutu decu Mladost u Bijeloj. Ponesen najlepšim emocijama, Sergej je briljirao na poslovnom polju. Novi album 2 minuta doneo mu je ogromnu popularnost i uspešne koncerte u Sarajevu, Mostaru, Skoplju, Budvi, Novom Sadu, Kragujevcu, Zaječaru… Pevač je otišao i korak dalje kada je reč o ekranizaciji svojih numera pa je spotove snimao u Velsu. Ogromne uspehe krunisao je spektakularnim koncertom u prepunoj Beogradskoj areni u decembru

 

9. Saša Đorđević

Otkako se oprostio od višegodišnje uspešne aktivne karijere, nekadašnji košarkaški as Aleksandar-Saša Đorđević posvetio se humanitarnom radu. Kao nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji, čuveni sportista  tokom godine učestvovao je u nekoliko akcija koje podržavaju humani program Škola bez nasilja. Kao promoter za Uniqua životno osiguranje, Đorđević je u septembru snimio reklamu sa svojim ćerkama Tarom i Tesom, iz braka sa voljenom suprugom Sekom, koje u atraktivnim kadrovima sa tatom igraju košarku. U junu se spekulisalo da će Saša postati trener KK Beneton iz Italije, ali on se nije oglašavao tim povodom.   

 

10. Vasil Hadžimanov

Početkom godine popularni muzičar Vasil Hadžimanov održao je fantastičan koncert sa svojim Vasil Hadžimanov bendom u Domu sindikata, dok je u martu nastupio u Kulturnom centru u Novom Sadu. U julu je sa čuvenim gitaristom Vlatkom Stefanovskim svirao na manifestaciji Novobeogradsko leto, a u novembru pripala mu je čast da otvori 26. džez festival u Beogradu. Snagu za poslovne podvige ovom umetniku daje supruga Nataša s kojom izuzetno posvećeno odgaja ćerkicu Martu.

 

11. Stefan Milenković

Nekada čudo od deteta, a danas sjajni violinista svetske slave Stefan Milenković, otkako se razveo od supruge, čelistikinje Ane Aznavurijan, postao je izuzetno omiljen  među damama. Osim što i dalje uspešno predaje violinu na prestižnom Univezitetu Ilinois u gradu Ilinoisu, Stefan je obradovao Beograđane koncertom 22. oktobra u Beogradskoj filharmoniji, potom  6. novembra za proslavu povodom tri decenije  klasične muzike, dok ga 22, 23. i 27. decembra očekuje koncert sa čuvenim gitaristom Vlatkom Stefanovskim. Umetnik svoje emocije oduvek strogo čuva pod velom tajne, ali je u intervjuu za Story nedavno rekao kako smatra da je život mnogo kompletniji kada je u njemi prisutan lepši pol. 

 

12. Boško Jakovljević

Voditelj, dizajner i maneken Boško Jakovljević već godinama važi za jednog od najfatalnijih muškaraca. I mada retko može da izbegne pitanje kada planira da se skrasi, ovaj atraktivni neženja s godinama svojim poslovnim projektima samo potvrđuje da ga poslovni entuzijazam ne napušta, nego da iznova pred sebe stavlja velike ciljeve. Tokom 2010. godine mnogim modnim podvizima, Boško je potvrdio kako ga čeka blistava karijera u dizajnerskom svetu, te je uspešno prikazao svoje modele rađene za kuću Martini Vesto i PWL, a pored toga izuzetno je tražen i kao savetnik za odevanje, te su se pod njegovim vođstvom na proteklom Fashion weeaku održale brojne revije, među kojima je i brend Replay. Nedavno je najavljeno da ga tokom naredne godine očekuje i  emisija Šou snova koju će raditi sa koleginicom Natašom Pavlović.    

 

13. Ognjen Amidžić

Godinu na izmaku, voditelj rijaliti šou programa Farma i autor i domaćine emisije Amidži šou,  Ognjen Amidžić godinu pamtiće po velikim turbulencijama u svom privatnom životu. Posle četiri godine braka Ognjen se u aprilu razveo od svoje supruge Milice Marković, inače PR-a kompanije Telekom. Ubrzo nakon toga otpočeo je vezu sa manekenkom Danijelom Dimitrovskom sa kojom je prvi put viđen u julu. Pored toga, kao član grupe Flamingosi sa svojim prijateljem i kolegom iz benda, glumcem Marinkom Madžgaljem tokom godine ostvario je brojne uspešne koncerte.

 

14. Slavko Beleslin

Urednik i voditelj Nacionalnog dnevnika na TV Pink, Slavko Beleslin već godinama pleni šarmom i harizmom na koje dame nikada nisu ostajale ravnodušne. Iako mnoge devojke i dalje maštaju o njemu, u aprilu 2010. godi godine Slavko je uplovio u romansu sa asistentkinjom na Fakultetu Tehničkih Nauka u Novom Sadu, Ivom Šiđanin. Uprkos tome što je i dalje nosi epitet jednog od najpoželjnijih neženja, Beleslin je čini se na samo korak od odlaska pred oltar.

 

15. Dragan Mićanović

Čuveni glumac Dragan Mićanović, koji je svojim briljantnim rolama oduševio filmske i pozorišne kritičare širom Evrope, jedan je od malobrojnih umetnika koje slava ni u jednom trenutku nije ponela, nego veoma čvrsto stoji na nogama, skroman i uveren da je svaka uloga i novi izazov. Za njegov veliki uspeh veoma je i zaslužna i stabilan brak sa koleginicom Anom Sofrenović sa kojom je dobio ćerkice Ivu i Lenu. Ove godine na festivalu Filmski susreti u Nišu publika ga je proglasila najboljim glumcem i to za ulogu u filmu Motel Nana reditelja Predraga Velinovića.

 

16.  Vanja Udovičić

Atraktivni sportista i miljenik dama, Vanja Udovičić, već godinama važi za jednog od najpopularnijih neženja u Srbiji, ali i regionu. Vaterpolo zvezda će ovu godinu pamtiti po odlasku iz Italije, nakon čega je posle burnih poslovnih perioda zaigrao za zagrebački vaterpolo klub Mladost. Iako su ga mnogi tokom prethodne godine povezivali sa nekoliko šarmantnih dama, slavni vaterpolista insistira na tome da privatnost čuva isključivo za sebe i ne otkriva ko je izabranica njegovog srca. Ovoga leta završio je i studije na Fakultetu organizacionih nauka sa prosečnom ocenom deset.

 

17. Janko Tipsarević

Epitet jednog od najpoželjnijih neženja teniser Janko Tipsarević izgubio je prošlog jula kada je ozvaničio svoju vezu sa voditeljkom Biljanom Šešević i zakleo joj se na večnu ljubav. Pored toga što se oženio, ove godine zabeležio je i skok na ATP listi, pa tako trenutno zauzima četrdeset deveto mesto u singlu. Pored stalnih treninga i velikog napora, za njegov uspeh zaslužna je i ogromna pozitivna energija kojom neprestano zrači.

 

18. Milorad Čavić

Jedan od najuspešnijih plivača današnjice, reprezentativac Srbije Milorad Čavić, svoj uspeh duguje ličnoj upornosti koja ga nepogrešivo vodi do cilja. Iako zbog povrede kičme nekoliko meseci nije trenirao, osmeh na licu zadržala mu je njegova devojka, odbojkašica Ivana Đerisilo, s kojom je već nekoliko godina u vezi. Pored svih uspeha, Miloradovo primereno ponašanje doprinelo je da postane miljenik mnogih dama, a da je odličan sportista i van bazena, dokazao je kada se oprobao u malom fudbalu kao počasni igrač Ekonomca iz Kragujevca.

 

19. Sergej Trifunović

Jedan od naših uspešnijih glumaca mlađe generacije, Sergej Trifunović,  godinu je počeo zapaženom ulogom u predstavi Kosa Ateljea 212, kada se sa fenomenalnom ekipom predvođenom rediteljem Kokanom Mladenovićem publici prvi put poklonio početkom februara. Na jesen ga je sačekala premijera filma Neke druge priče, posle kojeg je istakao da je sa koleginicom Natašom Ninković napravio neke od boljih uloga.

Od 26. novembra dokazuje se u ulozi voditelja nove emisije Hitorama u kojoj mu je koleginica hrvatska pevačica Ida Prester.

 

 

20. Andrija Milošević

Šarmantni glumac Andrija Milošević, koji je srca publike osvojio igrajući u seriji M(j)ešoviti brak, poslednjih godina važi za jednog od najharizmatičnijih muškaraca sa javne scene. Svojom spontanošću i duhovitošću čuveni Banjo pokazao je da se odlično snalazi i u voditeljskom poslu, pa tako treći put zaredom uspešno vodi rijaliti šou-program Survivor od početka njegovog prikazivanja, a da bi bio interesantniji svojim obožavateljkama, u poslednje vreme ne otkriva imena devojaka s kojim se zabavlja.

 

21. Zdravko Čolić

Omiljeni pevač svih generacija samouvereno vlada muzičkom scenom već tri decenije, a šarmantnim osmehom i moćnim glasom Čola je i ove godine obradovao publiku novim albumom Kada pogledaš me preko ramena. Zablistao je i na spektakularnom koncertu na stadionu Koševo u rodnom Sarajevu gde je pred oko 50. 000 ljudi izvodio svoje hitove do duboko u noć. Iako je u poslednjih godinu dana doživeo veliku tragediju kada su preminuli njegovi roditelji, majka Stana i otac Vlada, slavnom muzičaru su supruga Aleksandra i ćerke Una Zvezdana i Lara svojom ljubavlju i osmehom dale snagu da hrabro nastavi dalje.

 

22. Vlado Georgiev

Popularni pevač početkom godine održao je seriju fantastičnih koncerata u Sava centru, a njegova mnogobrojna publika uglas je pevala svaki stih koji je Vlado ispevao tokom karijere. Iako je i sam najavljivao kako će završiti svoj dugo iščekivani album do kraja godine, muzičar nije želeo da odustane od visokih kriterijuma koje je sam sebi postavio, te nije hteo da objavljuje pesme sve dok ne bude potpuno zadovoljan. Uprkos divnim ljubavnim notama koje pevaju o najtananijim emocijama, Vlado nije promenio svoj stav pa i dalje ne želi da otkriva detalje svog ljubavnog života sa medijima.

 

23. Marko Jarić

Bez obzira na to što je tokom 2010. godine imao veoma lošu sezonu u KK Madrid šarmantni suprug supermodela Adrijane Lime nije skidao osmeh sa lica jer je košarkaševa ćerkica Valentina svojom vedrinom uspela je da očara tatu kad god bi bio ophrvan problemima. Ni spekulacije o tome kako se navodno razvodi zbog avanture sa manekenkom Nevenom Milićević koje su punile stranice svetske i domaće štampe nisu narušile Markov idilični brak sa slavnom lepoticom, te ovaj sportista s pravom može da kaže kako je godina iza njega bila ispunjena čeličenjem, ali i najčistijim emocijama.

 

24. Željko Joksimović

Pop zvezda Željko Joksimović pamtiće 2010. godinu po velikim koncertima koje je održao na prepunom stadionu Koševo u Sarajevu, ali i u dvorani Boris Trajkovski u Skoplju, dok ga sredinom decembra očekuje solistički koncert u zagrebačkoj Areni. Pored toga Željko je sa pesmom Ljubavi  u maju trijumfovao i na prvom takmičenju za najbolju pesmu Balkana održanom u Sofiji. Iako ima brojne obožavateljke, markantni pevač i dalje je veran svojoj izabranici,  voditeljki Jovani Janković, koju karakteriše kao devojku za sva vremena.

 

25. Ivan Bosiljčić

Ulogom pilota Nenada Aleksića u seriji Ranjeni orao mladi umetnik očarao je lepši pol. Atraktivni glumac status prave muške glumačke zvezde ustoličio je romantičnim koncertima evergrin muzike u operi i teatru Madlenianum. Ovog leta uzburkao je javnost slikanjem za naslovnu stranu magazina Story u zagrljaju sa koleginicom Ivanom Knežević sa kojom je igrao u predstavi Glorija u matičnom Pozorištu na Terazijama. Svoj emotivni status vešto krije od javnosti, ali to ne sprečava brojne dame da pasionirano prate svaki njegov korak.

makonda-tracker