ona pravi razliku

Modna ikona koja ponosno nosi titulu SNAŽNE ŽENE: Najlepša arapska kraljica koja MENJA SVET (FOTO)

0

Budući da smo poslednjih mesec dana u znaku Kraljevskog engleskog venčanja, njihovih vojvotkinja i kraljice, ova kraljica svojom titulom utiče na velike promene u arapskom svetu.

Kraljica Ranija
Kraljica Ranija foto: Profimedia

Ranija el Abdulah je jordanska kraljica, supruga jordanskog kralja Abdulaha II. Oni su se upoznali još 1992. godine na večeri, na koju je Ranija došla sa koleginicom, a čija je domaćica bila princeza Ajša Husein, sestra Abdulaha II. U svojoj knjizi kasnije će kralj reći da je od te večeri postao očaran njom. Naredne godine, 10. juna par se venčao.

 

Kraljica Ranija sa svojim suprugom ima četvoro dece, dva sina i dve ćerke, a ovih dana par je obeležio čak 25 godina braka.

 

Jordanska kraljevska porodica
Jordanska kraljevska porodicafoto: Profimedia

Međutim, jordanska kraljica nije samo supruga kralja Abdulaha II. Veliki filantrop, Ranija el Abdulah dosta pažnje posvećuje društvenim mrežama na kojima teži da pokrene neka važna pitanja i pokaže ljudima širom sveta svoje stavove i želje. Nakon krunisanja postala je snažna ikona u arapskom svetu. Zalaže se za refermu školstva i zdravstva, veliki je borac za ljudska prava, a posebno za prava žena, koja su u arapskom svetu podložna promenama.

 

Jordanska kraljica ima čak i svoj Jutjub kanal na kome vodi dijaloge o uobičajenim stereotipima koji postoje u svetu o Arapima i muslimanima. Svojom pojavom i svojim radom želi da napravi promene u svetu. Uvek je uz svog supruga, ne samo kao pratnja, već i kao žena koja ima pravo glasa.

 

Jordanski kraljevski par sa nemačkom kancelarkom
Jordanski kraljevski par sa nemačkom kancelarkomfoto: Profimedia

 

Kraljica u 28. godini, Ranija el Abdulah ponosno nosi titulu snažne žene, koja svoj život posvećuje višim ciljevima. Ona je objavila četiri knjige za decu, za čije je pisanje povod bio njeno detinjstvo. Svojim udelom u obrazovanju, Ranija želi da unapredi i poboljša uslove za svu decu u Jordanu.

 

Ranija el Abdulah
Ranija el Abdulahfoto: Profimedia

Jordanska kraljica postala je vremenom i velika modna ikona. Javnost još od njenog venčanja prati njene odevne kombinacije, koje uvek oduševljavaju, bilo da su to farmerke ili haljine sa crvenog tepiha.

 

Ranija el Abdulah
Ranija el Abdulahfoto: Profimedia

 

makonda-tracker