danas živi bajku

Bila je u bolnicama, na operacijama, imala košmare, a prognoze lekara bile su JEZIVE: Dragana Mirković progovorila o TRAUMATIČNOM detinjstvu!

0

Iako je već u prvoj godini života imala velike zdravstvene probleme, ovo "čudo od deteta" danas uživa pravu bajku

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Jedna od najpopularnijih zvezda naše estrade, Dragana Mirković, danas uživa u luksuzu i porodičnoj idili, a njena životna priča je više nego uzbudljiva. Od ranog detinjstva patila je i trpela velike bolove, ali je život za nju spremao velike stvari.

 

Naime, Dragana je rođena u malom selu Kasidolu, nadomak Požarevca, u četvoročlanoj porodici koju su činili mama, tata i sestra Dušica, a sa njima su živeli i baka i deka.

 

Kada je imala samo godinu dana, lekari su primetili da ima iščašene kukove. Previđali su da će imati jednu nogu kraću, a do druge godine je bila u bolnicama, na operacijama i u gipsu. Zbog toga je sve do tinejdžerskih dana imala košmare.


- Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dete koje neće moći lepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: "Nemoj da plačeš, to dete će biti nešto posebno." Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki greh prema deci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana - ispričala je Dragana Mirković jednom prilikom.

 

Od malih nogu je volela muziku, a brzo se pročulo da u Kasidolu postoji "čudo od deteta". U njenu kuću došli su čelni ljudi "Diskosa" sa predlogom da snimi ploču. Međutim, njen otac bio je šokiran tim predlogom, jer tada još nije završila školu.

 

Draganina karijera krenula je uzlaznom putanjom, uspesi su počeli da se nižu, pa je vanredno završila trgovačku školu u Bosni.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker