hrabra i ponosna

Ne stidim se svog POREKLA: Zlata Petrović dobila veoma važnu ulogu u borbi za romska prava!

2

Zlata Petrović postaće direktorka Centra za ljudska prava i nacionalne manjine, a glavni zadatak biće joj borba za prava i bolji položaj Roma u Srbiji.

foto: Damir Dervišagić

Zlata Petrović postaće direktorka Centra za ljudska prava i nacionalne manjine, a glavni zadatak biće joj borba za prava i bolji položaj Roma u Srbiji. 

 

Humanu oranizucuju pokrenuo je ni manje ni više nego Zlatin bivši suprug Hasan Dudić, pa je baš na njegovu inicijativu Zlata postala najvažniji član ove nevladine organizacije. 

 

Ona će se boriti za edukaciju žena, pre svega što se tiče zdravlja. Osim toga pomagaćemo i talentovanoj deci za sport i muziku, Zlata će tu biti od velike koristi. Ovakvim humanim radom decenijama se bavila pokojna Esma Redžepova, a ja verujem da moja Zlata ima potencijal da je u tome nasledi, izjavio je Hasan."

foto: Nebojša Mandić

 

Pevačica se raduje novom pozivu i novim obavezama, ali priznaje da je malo uplašena. 

 

Moj cilj, osim što zaista imam želju da pomognem ljudima, jeste i da te iste ljude ne razočaram. Verujem u sebe iu svoje namere. 

Zlata je osoba poznata po svojim širokim shvatanjima, kao i po tome što se nikada nije stidela svog porekla i da je to uvek sa ponosom i isticala.

 

"Zašto bih krila? Uvek govorim svojim sinovima da treba da budu ponosni na to što jesu. Ja sam Romkinja po majci, moji sinovi imaju romske krvi i govorim im  da toga nikako ne smeju da se stide."

 

 

 

 

 

makonda-tracker