Marijana Zlopaša: Sve ružno ostavljam iza sebe

Pevačica Marijana Zlopaša govori o teškim danima strepnje i straha nad voljenim ocem Blažom koji se na Kliničkom centru Srbije borio za život nakon što je brutalno izboden nožem
1
1 / 2 Foto: Milena Rakočević

Atraktivna pevačica Marijana Zlopaša (31) nedavno je lično doživela surovu nepredvidivost života i prvi put spoznala strah koji parališe. Naime, oca šarmantne dame, beogradskog stomatologa Blaža Zlopašu (78) 11. novembra tokom sastanka skupštine stanara u svojoj zgradi komšija je izbo nožem više puta, nakon čega je teško povređen hitno prebačen u Klinički centar Srbije, pa je usledilo i njegovo bolničko lečenje koje je nedavno završeno. Iako je mučne dane ostavila iza sebe, Marijana zbog nemile porodične situacije nije stigla da uživa u uspehu svog albuma prvenca Katanac koji je završila uz pomoć vrhunskih autora poput Arsena Dedića i Željka Joksimovića.

- Mnogo stvari uticalo je na to da moj album prvenac izađe tek ove godine, ali sve u životu se desi baš onda kada i treba. Nisam bila sigurna želim li da se posvetim pevanju, a dok sam tražila sebe upisujući potpuno različite fakultete od muzičke akademije, političkih nauka, istorije umetnosti, muzika je pronašla mene. Pred kraj studiranja odlučila sam da krenem sa ostvarivanjem albuma - priča pevačica kojoj je od poslovnih uspeha važnija podrška koju uživa od dragih osoba.

- Nisam osoba sklona kompromisima, ali zarad kvalitetnih odnosa u ljubavi, prijateljstvu i porodici spremna sam da se menjam. Nisam se dvoumila da bilo šta promenim u svom ponašanju kako bih napredovala u poslu. Dragi ljudi mi za sada ništa ne zameraju, slažu se sa mojim razmišljanjima u svemu što radim. Često me savetuju, ali s obzirom na moju prirodu, ne slušam ih, već radim po svom. Uživam podršku svoje porodice, a najvažnija mi je očeva - ne krije Marijana i otkriva koliko se uplašila kada je saznala kako je njen voljeni tata zadobio povrede u predelu stomaka nakon što se kao predsednik Skupštine stanara u svojoj zgradi sukobio sa svojim zamenikom. Pevačica je nad obožavanim roditeljem bdela dan i noć sve dok nije pušten na kućno lečenje. Iako ne voli da se priseća jedne od najtežih životnih epizoda, priznaje da je iz nje izašla zrelija i opreznija.

- Iza mene je jedan izuzetno težak životni period, ali to vam je život i takve stvari se dešavaju. Nisam bila u Beogradu kada se mom ocu, za kojeg sam veoma vezana, sve to dogodilo. Ne mogu da pričam o pojedinostima u vezi sa tim incidentom, a i ružne stvari uvek ostavljam iza sebe bez želje da ih iznova proživljavam. Kada  pomislim na te trenutke, mogu samo da kažem stihove Petra Petrovića Njegoša: Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi. Pouka koju sam izvukla iz cele situacije jeste da treba imati kuću na moru. Nastavljam da gledam samo ispred sebe - završava Marijana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker