Dušan Svilar: Zdravstvena drama umesto veselja

Mladi pevač Dušan Svilar kaže da mu je ljubav voljene izabranice Andree s kojom neguje romantičnu vezu više od godinu dana, pomogla da ozdravi ubrzo nakon komplikovane operacije slepog creva
0
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Otkako je pre dve godine pobedio na muzičkom takmičenju Zvezde Granda, mladi folk pevač Dušan Svilar (20) ostavlja utisak povučenog mladića koji svoju karijeru gradi bez skandala i na prvom mestu zahvaljujući kvalitetnim pesmama. Miran život koji vodi u Subotici protkan je notama, ali i velikom ljubavlju prema voljenoj devojci Andrei (20) s kojom uživa u romantičnim trenucima daleko od javnosti. U porodici, ali i društvu obožavane izabranice, Dušan pronalazi pozitivnu energiju koja mu je neophodna za posao, ali i da prebrodi sve životne nedaće. Tako su mu najvoljeniji prvi pritekli u pomoć kada je pre dve nedelje, dok je boravio u Skoplju u okviru promocije TV Pink 15, osetio ozbiljne zdravstvene tegobe.

- Odjednom me je zaboleo stomak i umesto na žurki, završio sam na operacionom stolu. Srećan sam što je na kraju sve proteklo u najboljem redu, ali u početku sam se uplašio jer nisam znao šta se sa mnom dešava. Ubrzo sam shvatio kako treba da odem u bolnicu dok još mogu da stojim na nogama. Plašio sam se da će me bol, ukoliko ga budem ignorisao, kasnije pronaći u sobi. Uputio sam se u bolnicu Sistina u kojoj su u kratkom roku ustanovili da mi je puklo slepo crevo i po hitnom postupku iste noći sam operisan. Te noći bolela me je rana, ali sutradan sam mogao da hodam i normalno funkcionišem. Imao sam sreće da su me operisali odlični stručnjaci pa sam ubrzo stao na noge. Moj brat Nikola došao je u Skoplje kako bi bio sa mnom i pomogao mi, a zahvalan sam i vlasniku TV Pink, gospodinu Željku Mitroviću, koji je platio troškove lečenja jer srpsko zdravstveno osiguranje nije pokrivalo tamošnju intervenciju. Takođe, hvala mu i zato što je pomogao mom bratu da brzo dođe u  Makedoniju – kaže Dušan koji je, čim se probudio iz anestezije, odmah pozvao svoju devojku Andreu. Ona ga je bodrila tokom višesatnih telefonskih razgovora jer nije mogla da bude uz njega.

- Ne volim da pričam o svojoj devojci. Oboje smo još mladi i ko zna šta će nam budućnost doneti. U vezi smo više od godinu dana i ne krijem da sam srećan i emotivno ispunjen. Zajedno uživamo, zabavljamo se i prolazimo kroz sve što nam se dešava. Ona mi je nakon operacije bila prava podrška i zahvaljujući tome vrlo brzo sam se oporavio – iskren je mladi pevač koji prema lepšem polu neguje džentlmenski stav.

- Mojoj devojci ne smetaju obožavateljke koje me prate na koncertima i siguran sam da joj je jasno šta podrazumeva šou-biznis. Istih smo godina, ali ona nije poznata ličnost pa ima potpuno drugačije ciljeve i prioritete u odnosu na mene. Ipak, poštujem želje svoje emotivne partnerke, uspeli smo da pronađemo kompromis i u svakom trenutku uživamo – objašnjava pevač koji trenutno aktivno promoviše svoj album Nisam ja dobrovoljni davalac suza, ali i ističe kako ga raduje nedavno snimanje šou-programa za Radio-televiziju Vojvodine koji će se emitovati tokom novogodišnje noći.

Ksenija Konić

makonda-tracker