velikan

Da bih usrećio porodicu, potrudiću se da im podarim još koji rođendan: Miša Janketić na svoj veliki dan poslao snažnu poruku javnosti

1

Glumac ne umire od smrti, on umire kada prestane da glumi - bio je jasan Janketić.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Glumački bard Mihailo Miša Janketić danas proslavlja jubilarni 80. rođendan! On za Kurir kaže da mu godine i proslave ne znače mnogo, ali da mu je drago što ih provodi sa porodicom.


Nisam ja ni znao kad mi je rođendan dok se nisam oženio. Moja supruga i deca o tome vode računa. Nikada nisam voleo fešte i buku oko sebe. Međutim, pošto je ovo jubilarni 80, proslavićemo svi zajedno. Preguraću i to nekako ako je njima već do toga. Zbog njih ću se veseliti. Pošto je njima važno i pošto ih moj rođendan toliko usrećuje, potrudiću se da im podarim još koji - kroz osmeh kaže ponosno Janketić. On je više od četiri decenije u braku sa balerinom Svjetlanom Knežević, za koju često kaže da bez nje ne bi mogao da živi.

 

- Svjetlana je bila vrlo mlada kad smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj da ne brine, da ću se, kad bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo - ispričao je glumac.


Iako može da se pohvali 80. jubilejom, Miša Janketić je i dalje veoma aktivan kako na pozorišnim daskama, tako i na televiziji. Nedavno je imao premijeru u JDP, obnovu predstave "Kralj Betajnove", čije je prvo izvođenje 1948. godine gledao samo on iz ansambla.


Igram i ne nameravam da još posustanem. Uskoro je kraj sezone, pa se malo odmaramo od pozorišta. Znate, kad se glumcu smanjuje repertoar i polako prestaje da igra, tad se i on gasi. Glumac ne umire od smrti, on umire kada prestane da glumi - zaključuje Janketić.

 

 

makonda-tracker