Katarina Radivojević: Premijera u Njujorku

U prepunoj Sali MC gallery prostora u okviru Local Museum Projecta i u kooperaciji sa Kino Kamera Inc Production, održana je premijera predstave Ožalošćena porodica (The Weeping Game), Branislava Nušića, u režiji mlade beogradske rediteljke Sanje Beštić.
0
1 / 11

Beštićeva je u neobičnom galerijskom prostoru napravila atmosferu ogromne kuće bogatog pokojnika koju je porodica naselila odmah posle sahrane.

Novi koncept modernog Nušića jako je nasmejao brojnu američku publiku, a naravno srpski deo je bio oduševljen. Svako podsećanje na naš metalitet donelo je smeh do suza.

Katarina Radivojević je u ulozi Sarke dočarala udovicu sa srpskih prostora naglašavajući odakle je došla i koliko je nezadovoljna svojim nasledstvom s obzirom na to koliki je put prevalila.

Puno uspešnih umetnika koji žive i stvaraju u Njujorku došli su da podrže Sanju Beštić i Katarinu Radivojević.

Od stare glumačke garde Uliksa i Snežane Fehmiu, do podmlatka koji stvara karijeru u Americi, poput Igora Jokanovića, Jelene Mrđe, Tanje Tanović.

Takođe, neizbežni prijatelji iz sveta mode podržali su Katarinu: Peđa Govedarica, manekenke Mina Ćetković, Sofija Milošević, Nada Vasilijević, zatim naš poznati dizajner Mirko Ilić, filmski reditelj Zoran Amar, kao i kolege iz Hrvatske, reditelj Ivan Taljančić, kao i rediteljka iz Bosne Tea Alagić.

Srpske zvezde klasične muzike u Njujorku bile su takođe na premijeri: Jasna Popović, Ana Milosavljević i Milica Paranosić.

makonda-tracker