Miroslav Ilić: Unuci me podmlađuju

Pevač Miroslav Ilić otkriva koliko mu znači podrška supruge Gordane i priča o radosti koju su u njihov život uneli njihovi unuci Predrag i Strahinja u kojima sve češće primećuje neke svoje osobine
0
1 / 3 Foto: Story Press

Tajna uspeha legendarnog pevača narodne muzike Miroslava Ilića (60) pored neospornog dara leži i u nesebičnoj podršci koju već trideset osam godina uživa u supruzi Gordani (58) sa kojom ima ćerku Mariju i sina Marka (31). Njegova naslednica koja je u braku sa ministrom odbrane Republike Srbije Draganom Šutanovcem (42) podarila mu je i dva unuka Predraga (9) i Strahinju (4) u kojima Ilić već prepoznaje neke svoje osobine i potencijalne muzičke naslednike.

- Mogu samo Bogu da zahvalim što imam Gordanu jer da nije bilo nje, ne verujem da bih postigao sve što jesam i sumnjam da bi sve ispalo ovako dobro. Ne verujem u recepte za sreću i priručnike za dobar brak, jer je osnova tog odnosa kompromis. Pored toga što je moja najveća podrška, supruga mi je i najveći kritičar, a pri tom nije nimalo blaga u svojim komentarima koje uvek stoički podnosim - s osmehom kaže pevač koji je nedavno objavio album Mani me godina, a 2012. obeležiće četrdeset godina uspešne karijere.

- Celog svog života trudio sam se da, koliko god je to moguće, zaštitim porodicu od svog životnog tempa i uvek sam pokušavao da ih sklonim od estradne halabuke. Često se gosti u mom domu iznenade jer u njemu ne postoji nijedan detalj koji ukazuje na to da iza sebe imam pevačku karijeru dužu od trideset pet godina. Najvažnije je naučiti da ni po koju cenu, ni u najmanjoj meri ne treba preslikavati sebe u svoju decu. Ponosan sam na ćerku Mariju koja je nakon završenih studija u Francuskoj danas uspešna poslovna žena, i na sina Marka koji se trenutno bori sa problemom da za sebe pronađe idealnu profesiju -  kaže Ilić koji i pored brojnih obaveza ne zapostavlja svoje unuke.

- Iako sam ja estradni deka koji je još veoma aktivan u poslu, deo svog vremena provodima i sa unucima Predragom i Strahinjom. Sa njima imam odličan odnos, a stariji unuk i ja uživamo kada zajedno slušamo muziku. Neretke su situacije kada u kolima na sav glas pevamo, a najčešće je na našem repertoaru Vlado Georgiev i njegova pesma Anđele. Mlađi unuk je još mali, ali primećujem da je temperamentom sličniji meni, s obzirom na to da je mnogo bučniji nego što je bio Predrag u njegovim godinama. Iako sam mladog duha ne mogu da poreknem da su me unuci dodatno podmladili - govori pevač koji još ne razmišlja o penziji.

- Svoj posao veoma volim, a nakon svih ovih godina postao je deo mene. Radiću dok god budem video poentu toga. Nisam bolestan, nisam slep, ni gluv pa kada budem primetio da više nema smisla baviti se pevanjem, kapicu ću okačiti o klin. (Smeh) Voleo bih da se za desetak godina preselim u rodne Mrčajevce u koje idem kad god imam nekoliko slobodnih dana, i da sa suprugom uživam u prirodi, miru i tišini, dok nam u posetu ne dođu unuci i unesu razigrani duh u naš tihi život - završava Miroslav koji je po tradiciji 9. i 10. decembra održao velike koncerte u Sava centru.

Danilo Mašojević

makonda-tracker