loša interpretacija

Ima li OPRAVDANJA? Predstavnik Crne Gore na Eurosongu izvređao je bolesnu decu i žene, a rekao je i OVO!

0

Vanja Radovanović, na konferenciji za štampu u Lisabonu javno se izvinio zbog uvreda na račun bolesne dece...

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Saopštenje Vanje Radovanovića prenela je u celosti Antena M:

 

"Osećam ogromnu potrebu da još jednom uputim javno izvinjenje svima onima koji su se našli uvređeni mojim rečima izgovorenim 2. maja na konferenciji za medije u Lisabonu, kada sam pokušao da interpretiram šalu britanskog komičara Rikija Džervejza.

 

Kada sam je ispričao, nisam imao ni primisao u glavi da se šalim sa decom koja imaju oštećenja sluha, vida i govora, i/li decom koja su obolela od kancera, već sam taj vic ispričao misleći da će svi razumeti da se on zapravo bavi okrutnošću života. Na žalost, većina to nije razumela, jednako kao ni moju šalu upućenu ženama iz delegacije i meni je najiskrenije žao zbog toga.

 

Izrugivanje s jednom bolešću kao što je kancer i stanju, kao što je invaliditet, ili ženama jer su žene, odnosno različitostima, takođe, nije bila moja namera, jer sam još kao mali i sam osetio kako je izgubiti nekog najdragocijenijeg i to jednu ženu, zbog bolesti i nipošto sebi ne bih dozvolio, niti oprostio da mi to bude predmet šale.

 

Odgovornost za sve učinjeno je isključivo moja, a ne nikako bilo koga od članova naše delegacije i veoma mi je žao što su se zbog mene našli u veoma nezavidnoj situaciji, ne samo oni, već cela ekipa RTCG-a, koja je više od tri meseca na ovom projektu radila svoj posao izuzetno časno, predano i profesionalno (što dokazuje i nagrada za najbolju od 43 delegacije na Evrosongu) i želim da naglasim da preuzimam apsolutnu odgovornost za svoje postupke i sve što se dešava.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker