Katarina i Milan Gromilić: Carstvo za dve damice

Baletski igrači i emotivni partneri, Katarina i Milan Gromilić, otkrivaju kako funkcioniše njihovo malo porodično carstvo u kojem im svakodnevno nova uzbuđenja donose osmesi ćerkica Lare i Hane
0
1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

Mada su pre nepune dve godine prvi put postali roditelji preslatke devojčice Lare, baletski igrači i emotivni partneri Katarina (30) i Milan (31) Gromilić ne kriju da je njihov život postao mnogo uzbudljiviji otkako je njihova tročlana porodica uvećana za još jednog člana. Dan uoči svog trideset i prvog rođendana 5. septembra, koreograf i primabaletan Pozorišta na Terazijama po drugi put osetio je ogromnu sreću pošto je izabranica njegovog srca na svet donela ćerkicu kojoj su ponosni roditelji dali ime Hana.

- Taman kada smo se nekako navikli i počeli savršeno da funkcionišemo kao tročlana porodica, ja sam ponovo ostala u drugom stanju i rodila još jednu bebu. Moram priznati da je ovako mnogo lepše iako mi je sve napornije pošto imam više obaveza. Međutim, sve brige oko dece nisu mi nimalo teške kada vidim svoje dve princezice kako se smeju. Pred sam porođaj sam se malo uspaničila jer nisam znala da li ćemo uspeti da se organizujemo, ali srećom Hana je mirna devojčica koja samo spava, guče i ne plače mnogo, za razliku od starije Lare koja je pravi mali đavo - priča Katarina i otkriva kako jednoipogodišnja Lara još nije spremna da prepusti svoju ulogu miljenice porodice mlađoj sestrici.

- Lara uopšte ne konstatuje mlađu sestru. (Smeh) Pripremali smo je da će beba doći na svet, kupovali smo joj lutke i objašnjavali joj da će dobiti sestru, ali je ona još mala da bi to shvatila. Čim dođe iz vrtića, najpre nju pogleda, ali ne želi da se igra ili da se mazi sa njom - ističe Milan za koga je starija devojčica najviše vezana.

- Nedavno je progovorila, ali iako nije prvo rekla tata, nego baba, najviše je vezana za mene. Kada imam probu ili predstavu, Katarina mora da me pozove telefonom kako bi Lara čula moj glas i malo se smirila - objašnjava umetnik koji za svoju prvu ćerku tvrdi da je pravi mali razbojnik.

- Ona je stvarno čudo od deteta. Kada je bila mala, uopšte nije bila glasna, a što je starija sve je nemirnija i nemirnija. U parku ispred naše zgrade najaktivnije je dete iako je najmlađa, a mnogi mi ne veruju kada im kažem da ima samo godinu i po dana jer se najbrže vere uz sve penjalice. Osim toga, Lara već pokazuje ogromnu želju za igrom pa veoma često kod kuće, dok Katarina i ja gledamo neke koreografije, i ona počinje pored stola da vrcka i pomalo igra - priznaje ponosni tata.

Uprkos tome što u skorijoj budućnosti ne planiraju da ponovo postanu roditelji, supružnici ne kriju da bi jednog dana voleli da dobiju još jedno dete. I dok atraktivna balerina priželjkuje da postane mama muškog deteta, Milan ostaje pri tome da više voli žensku decu.

- Dok je bila trudna, Kaća se potajno nadala da ćemo dobiti sina jer je Lara na izvestan način moja ćerka. Nisam klasičan primer Balkanca koji planira decu sve dok ne dobije sina jer smatram da su devojčice mnogo zanimljivije i otpornije od dečaka. Sviđa mi se carstvo koje sada imamo i u kome caruju dve damice - tvrdi talentovani baletski igrač.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker