rat ruža

Damla Somez, najpopularnija truska glumica: Ovo niste znali o njoj! (FOTO)

0

Uskoro ćemo imati prilike da vidimo mladu talentovanu glumicu u jednoj od najgledanijih turskih serija - "Rat ruža"

foto: Promo
foto: Promo

Uloga mlade i lepe, ali siromašne devojke Gulru Čelik, koja postaje nemliosrdna u osveti, donela je Damli Somez, trenutno jednoj od najpopularnijih turskih glumica, veliku popularnost i brojne angažmane kako na televiziji, tako i na filmu.

 

Serija "Rat ruža" postala je hit, a uskoro će biti emitovana i kod nas.

 

Damla je rođena 1987. godine u Istanbulu, a njeni preci su Čerkezi, kavkaski starosedelački narod. Osim što je krasi egzotična lepota, Damla je izuzetno obrazovana glumica. Kada je završila francusku srednju školu, upisala je studije glume na Sorboni, da bi nakon godinu dana dobila stipendiju za fakultet lepih umetnosti "Yeditepe" u Istanbulu, koji je i završila. Pored redovnog obrazovanja, Damla je pohađala i radionicu savremene glume koju je vodila Džilijan O'Daud u Londonu, dve godine je učila da svira violinu, a godinu dana klavir na "Mimar Sinan" konzervatorijumu.

 

 

A post shared by Damla Sönmez (@almadzemnossa) on

 

Damli je film bio velika ljubav još od detinjstva, a prvu ulogu na velikom platnu dobila je 2009. godine i od tada počinje njen uspon u glumačkom svetu. Dobila je brojna priznanja - za najbolju sporednu glumicu na 46. "Golden Orange" filmskom festivalu, za najbolju glumicu na milanskom međunarodnom filmskom festivalu, a bila je i predsednica festivala "Flying Broom Women's Film Festival".

 

Nastavak na sledećoj strani

makonda-tracker