Riki Martin: Venčaću se kad u Portoriku dozvole gej brakove

0
Pevač Riki Martin otvoreno negoduje zato što u njegovom rodnom Portoriku nisu dozvoljeni gej brakovi, pa iz tog razloga još nije ozvaničio vezu sa svojim izabranikom
foto: BANG
foto: BANG

Početkom 2010. godine jedan od najpoznatijih latino zavodnika obelodanio je da je pripadnik gej populacije i da već duže vreme u vezi. Popularni Riki uživa u svom porodičnom domu sa svojim izabranikom i usvojenim blizancima Mateom i Valentinom. Pevač željno iščekuje dan kada će venčati u rodnom Portoriku, gde još nisu dozvoljeni homoseksualni brakovi.

- Iako uživamo u našoj vezi, još nismo razmišljali o braku. Zajedno smo tri godine, a još uvek pažljivo gradimo naš odnos. Nažalost, ne postoji mogućnost da se venčamo u našoj državi. Mogli smo da upriličimo ceremoniju u Velikoj Britaniji, Španiji ili Argenitini, ali to nije ono što mi želimo. Hoću da imam jednaka prava kao i ostali državljani moje zemlje, a ne da budem drugorazredni građanin. Venčaću se na ostrvu na kom sam rođen, na kome sam odrastao i gde ću jednog dana umreti – otkriva Riki Martin za magazine Attitude.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker