Aleksandra Radović: Moja ćerka je pravi mali smeško

Pevačica Aleksandra Radović objašnjava koliko je raduje to što se njena petomesečna ćerka Nina neprestano smeje i ne krije sreću zbog toga što devojčica ne želi da zaspi dok joj mama ne otpeva njenu pesmu Čuvam te
5
1 / 2 Foto: Marko Poplašen

Iako se pre pet meseci ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi majke, pop zvezda Aleksandra Radović (36) već je počela da radi punom parom jer smatra da njeni obožavaoci to zaslužuju, a i poslovne obaveze joj ne padaju teško budući da zbog dobre organizacije sve uspeva da postigne. Pored novog singla koji će objaviti do Nove godine, umetnica je rado prihvatila da učestvuje u humanitarnoj akciji Moj život, moja pesma koja promoviše podizanje svesti žena u prevenciji karcinoma grlića materice i sa koleginicama Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Majom Sar snimi istoimenu kompoziciju.

- Oduševila sam se kada me je pevačica i producentkinja Maja Sar pozvala da zajedno s njom, Karolinom Gočevom i Ninom Badrić učestvujem u ovako jednom velikom i humanom projektu jer je vrlo bitno da dame shvate kolika je važnost prevencije karcinoma grlića materice. To su sve odlične pevačice i drago mi je što sam se našla među njima – iskreno kaže Aleksandra koja je uprkos poslovnim planovima, prevashodno posvećena svojoj ćerki Nini s kojom obožava da provodi vreme. Kako kaže, njena mezimica tokom odrastanja postaje sve svesnija i zanimljivija.

- Jeste mi naporno da radim i usklađujem obaveze oko ćerke, pogotovu zbog toga što ne spavam puno jer je moja Nina prava mala noćna ptica. Međutim, i pored svega toga nekako uvek uspem sve da obavim, verovatno zato što su mi se sada sve kockice u životu složile i imam mnogo pozitivne energije da sve ispunim – objašnjava pevačica.

Iako je strahovala da li će se dobro snaći u ulozi majke, Aleksandra danas priznaje kako je izuzetno ponosna na sebe zbog načina na koji brine o svojoj princezi, ali i da uvek ostavlja prostora da to drugi kažu za nju.

- Nisam znala kako je biti majka jer nisam imala predstavu šta me čeka, tako da nisam sigurna da li sam se dobro snašla u toj ulozi i više bih volela da to pitate moju ćerku kad poraste. (Smeh) Ono što sam znala jeste da ću biti brižna i pažljiva prema njoj jer to ispunjava i mene i nju – priznaje pevačica i ističe da uprkos tome što njena ćerka ima tek pet meseci, već pokazuje sklonost ka muzici pa joj Aleksandra najčešće pevuši neke svoje pesme jer je to umiruje, ali i raduje.

- Nas dve već imamo neki prećutni dogovor da je uspavljujem mojom pesmom Čuvam te, i dok joj to ne otpevam nikako neće da zaspi. Ranije uopšte nije reagovala, a sada je već počela da se raduje kada čuje tu melodiju – s osmehom na licu otkriva umetnica i tvrdi da upravo ta numera njenoj mezimici uvek vraća osmeh na lice.

- Za razliku od mene koja sam uvek prilično stroga i namrštena, Nina se neprestano smeje. Ona je jedan pravi mali smeško i vrlo sam srećna što je tako, pošto ne bih volela da bude namćorasto dete.

Osim svome detetu kome je neprestano na usluzi, pevačica se i deci u svojoj školi pevanja podjednako posvećuje i s njima gradi prijateljski odnos.

- Imam dosta mališana u školi, ali i onih starijih polaznika. Trudim se da sa svom decom razvijem zdrav i drugarski odnos. Često ih savetujem i objašnjavam im neke stvari na mom životnom primeru, iako možda nisam u pravu. Na osnovu sopstvenog iskustva pričam im o prednostima i manama pevačkog posla, a uvek ih učim kako je moja profesija sve samo ne lagana – zaključuje Aleksandra.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker