Ljubiša Stojanović Luis: Slab sam na moju princezu

Pevač Ljubiša Stojanović Luis i njegova nevenčana supruga Silvana Stojnić organizovali su bajkovitu proslavu drugog rođendana svoje ćerkice Ele Mite, na kojoj je sve bilo u znaku njene omiljene crtane junakinje
0
1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

Popularni pevač i začetnik etno džeza na Balkanu, Ljubiša Stojanović Luis (58), zajedno sa svojom nevenčanom suprugom Silvanom Stojnić (39) organizovao je 21. novembra proslavu drugog rođendana njihove preslatke naslednice Ele Mite. Dok su ponosni roditelji dočekivali goste u bajkovito opremljenom enterijeru dečje igraonice Peekaboo u centru Beograda, devojčica odevena u prelepu Monsoon haljinicu i roze baletanke, zajedno sa starijom braćom Andrejom (7) i Sergijem (5) uživala je u igri sa vršnjacima iz vrtića i predstavama animatora.

- Svake godine deci slavimo rođendan kod kuće jer imamo veliki prostor i dvorište, ali ove godine poželela sam da Elin rođendan proslavimo u dečjoj igraonici Peekaboo jer na repertoaru imaju predstavu Pepa Prase, koju ona obožava, a istoimeni crtani film nosi svuda sa sobom, čak i na spavanje. U stanju je da ga gleda pola sata i ne trepne, što je zaista fascinantno za dete od dve godine. Zbog toga nam je čak i torta, koju su specijalno spremili u Naninoj kućici, bila kao Pepe Prase – priča uz osmeh presrećna mama i kaže da joj je brzo proletelo vreme posle rođenja njene mezimice.

- Ela se dosta promenila, brzo raste, polako sklapa rečenice i uveliko pokazuje svoj temperament. Ume veoma glasno da se ljuti i svađa sa braćom, sada i verbalno, a donedavno je to samo bilo grebanje i štipanje. Ipak, vidim da me razume kada joj kažem da nije dobra, pošto se rasplače i odmah izmiri sa braćom. Nije lako izaći nakraj sa troje dece, ali oni se u suštini dobro slažu. Andrej i Sergije gledaju na svoju sestru kao na princezu, naročito mlađi sin koji joj u svemu povlađuje. Ela Mita je definitivno najveća maza, posebno kod tate, tako da često kažemo kako će ubrzo postrojavati sve muškarce u kući – šali se Silvana dok se Luis nadovezuje:

- Priznajem da sam slab na Elu Mitu jer je ona najmanja i najviše joj treba naša pažnja. Najbitnije mi je da u budućnosti bude srećna, zdrava, a onda sve ostalo. Zažalim kada shvatim koliko deca brzo rastu jer ne stignem da uhvatim mnoge važne trenutke dok se borim da im obezbedim što bolji život. Zato se trudim da što više vremena provodim sa decom i kad god mogu odvozim ih u školu i vrtiće – kaže Luis, dok njegova voljena otkriva šta je sve njihova princeza dobila na poklon.

- Sergije je sestri nacrtao Pepu Prase i napisao joj čestitku, dok se Andrej samo potpisao. Od nas je dobila veliku igračku svoje omiljene crtane junakinje koja priča, kao i mnogo poklona od naših prijatelja, među kojima je i igračka u obliku ponija koji peva uspavanku. Meni se naročito dopao kostim za balerine i jedva čekam da je vidim kada to obuče. Dugo sam priželjkivala da imam devojčicu koju ću doterivati i oblačiti joj haljinice jer je sa dečacima dosadno, pošto oni vole samo dukserice i pantalone. Trenutno ne razmišljamo o proširenju porodice, mada postoji i ta opcija. Sada mi je važno da im se posvetim, a naročito Andreju koji je krenuo u prvi razred – kaže Silvana, dok Luis navija da i njegovi najmlađi naslednici uđu u svet muzike.

- Za razliku od drugih roditelja muzičara, voleo bih da se sva moja deca bave muzikom i mislim da u našoj profesiji ima mnogo lepih trenutaka. Zahvalan sam što imam Silvanu jer je ona dobra žena i veći autoritet za decu nego ja, pošto je kod mene sve dozvoljeno. Deca kažu da bi volela još jednu seku, a ja nemam ništa protiv – zaključuje uz osmeh popularni muzičar, koji ovu godinu završava nastupom na Red Hot Story Party.

Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker