Ceca hara Australijom

U iščekivanju fotografija i izveštaja iz Sidneja i Adelejda, gde je nastupila u prethodna dva dana, prenosimo vam utiske sa prvog australijskog nastupa Svetlane Ražnatović, održanog u petak u Pertu
3
1 / 5 Foto: Dragana Marinković

Dva dana po dolasku na australijski kontinent, Svetlana Ceca Raznatović održala je prošlog petka prvi od pet koncerata koji je očekuju na ovoj turneji.

Dosadašnji rekord u Pertu držala je manifestacija pod nazivom Pop rok veče na kojoj su nastupali Bijelo dugme, Valentino, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka i još nekoliko izvođača sa 1.270 karata, ali je od petka postavljen novi rekord od preko dve hiljade posetilaca u koncertnoj hali Pert. Menadžer Raka Marić, čija je firma Music star Australia organizator turneje, samo se zadovoljno smeška i poručuje:

- Znao sam da će biti sjajno, a poseban spektakl nas očekuje u Sidneju i Melburnu.

Svoje oduševljene ne krije ni Ceca koja, poneta reakcijom publike, atmosferom i činjenicom da je sve prošlo u savršenom redu za Story poručuje:

- Bilo je krajnje vreme da se družim sa publikom u Australiji. Dugo sam se borila za to i drago mi je da sam uspela.

Naravno, zadovoljna je i publika koja je svoju miljenicu dva puta vraćala na bis, pa je Ceca ponovo zapevala Grome moj, a sjajne reakcije su bile uz na bis izvedene pesme Zajdi, zajdi i Đurđevdan.

Ceca je nakon koncerta bila zatrpana ogromnom količinom cveća, kao i fanovima koji su želeli da imaju fotografiju sa Cecom. Publiku na koncertu činili su iseljenici iz Srbije, Bosne, Makedonije i Hrvatske koji žive u zapadnoj Australiji, a bilo je više nego zanimljivo i dirljivo videti mlađe generacije koje jedva znaju maternji jezik ali pevaju sve Cecine pesme od reči do reči.

Tokom boravka u Pertu, pevačica je bila smeštena u apartmanu hotela Duxton, a dan po održanom koncertu se uputila na petočasovni let do Sidneja, privatnim avionom.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker