Poznate dame obnažene u humanitarne svrhe

Suzana Mančić, Milica Milša, Dragana Ferlinc i Bojana Janković slikale su se nage za humanitarnu izložbu fotografija postavljenu u klubu Cinema, čiji je prihod namenjen postradalima u Kraljevu.
1
1 / 5

Veliki broj zvanica i predstavnika medija okupio se 3. decembra u klubu Cinema na otvaranju neobične humanitarne izložbe fotografija za Kraljevo. Suzani Mančić, Milici Milši, Dragani Ferlinc i Bojani Janković, koje su se slikale nage, kao i kreatoru kampanje Nataliji Dević i fotografu Saši Vatkoviću, čestitali su Biljana Ristić, Zvonko Marković, Margit Savović, Žarko Jokanović, Marina Kotevski, Marija Savić-Simić, Bane Lalić i mnogi drugi.

- Fotografije su čarobne. Urađene su potpuno u renesansnom duhu i lepe su preko svakog očekivanja. Veoma kreativna kampanja kakvih bi trebalo da bude više - rekla je Biljana Ristić.

- Sjajne fotografije, još lepše dame na njima, odlična ideja. Uvek sam tu da podržim humanitarne akcije, a doći na ovu izložbu bilo je i posebno vizuelno zadovoljstvo - ocenio je naš poznati kreator Zvonko Marković.

Dragana Ferlinc, vlasnica Euroketeringa, koja je i inicirala celu akciju, bila je više nego zadovoljna.

- Danas je tačno mesec dana od razornog zemljotresa u Kraljevu, a evo mi smo ovde da pozovemo vlasnike kompanija, privrednike, imućne pojedince da se pobrinu za one koji nemaju. Želela sam da, kao vlasnica jedne uspešne kompanije, svojim primerom pokažem šta je moguće učiniti kad se hoće  - rekla je i istakla da je ideja Natalije Dević da se uradi ovakav set fotografija sa Suzanom Mančić, Milicom Milšom i Bojanom Janković bila izvanredna.

- Za mene kao pisca i osobu koja živi od mašte, osmišljavanje ove kampanje bilo je izuzetno zadovoljstvo i sjajan kreativni zadatak. Nisam imala dilemu koje dame ću pozvati da se nađu na fotografijama. Fotograf Saša Vatković je njihovu nagost i lepotu izneo u najboljem svetlu, a kampanja je postigla svoj cilj - zadovoljna je Natalija.

- Veoma nam je bilo važno da skrenemo pažnju javnosti na potrebe narodnih kuhinja koje su u ovom trenutku u Srbiji velike. Zato smo se odenule samo u hranu i napravile ove fotografije da podstaknemo sve koji to mogu da pomognu. Nameravam da pred Novu godinu odem u Kraljevo i kuvam ili poslužim korisnike narodne kuhinje sama. Radujem se tome, i verujem da će im i novac koji skupimo iz ove kampanje kao i moj gest značiti. Bar ću ih malo obradovati - otkriva Suzana Mančić.

Svoj odlazak u Kraljevo Suzana Mančić je na otvaranju izložbe potvrdila sa Ljubomirom Pejakovićem iz Ministarstva rada i socijalne politike koje je zvanično podržalo kampanju, Dragicom Kljajić iz Crvenog krsta Srbije koja se pobrinula da za potrebe ove akcije bude otvoren direktan račun, kao i sa predstavnicima dnevne novine Alo, glavnog medijskog partnera kampanje, koji će pratiti sve aktivnosti.

Izložba će biti otvorena za javnost do 11. i 12. decembra, kada će fotografije biti prodate na javnoj aukciji u Jutarnjem programu Televizije Pink. Prikupljena sredstava biće donirana narodnoj kuhinji u Kraljevu, a uplate će se vršiti direktno na njihov račun:

255 – 0013100101000-80 poziv na broj 6003-355

Svrha doznake - pomoc narodnoj kuhinji u Kraljevu.

makonda-tracker