Nikola Simić: U duši sam veliko dete

Čuveni glumac Nikola Simić govori o tajni svog mladalačkog duha koji mu daje elan za nove poslovne poduhvate i otkriva da mu najviše prija vreme koje provodi sa unukama Isidorom i Sarom
1
1 / 5 Foto: Story Press

Barda domaćeg glumišta, legendarnog Nikolu Simića (76), publika je zavolela kroz njegove neponovljive humorističke bravure. Dok su mlađe generacije stasavale uz crtanog junaka Duška Dugouška kojem je pozajmio glas, oni stariji najviše su voleli neponovljivog Šojića kojeg je oživeo u filmskom serijalu Tesna koža. Simpatije je pre nekoliko godina osvojio i kao Mića, partner Seke Sablić u seriji Ljubav, navika, panika, a bioskopska publika će ga u maju naredne godine gledati i u filmu Beli lavovi. Dok željno iščekuje početak rada na seriji Zlatno jaje čiji je jedan od autora, legendarni glumac ne krije da je tajna njegovog elana dečačka energija koju poseduje. Ipak, kako kaže, najdraži trenuci su mu oni koje provodi u društvu svojih unuka Isidore (9) i Sare (6) koje su polako, ali sigurno krenule dekinim stopama.

- Privatno mi najveće zadovoljstvo predstavlja druženje sa mojim unukama Sarom i Isidorom. Starija Isidora je već uplovila u glumačke vode i igra u Pozorištancu Puž, a 21. novembra proslavila je svoj deveti rođendan. Mlađa Sara već je počela da priča kako bi volela da bude glumica, ali smatram da je još rano da je ozbiljno shvatimo (smeh). Ne pokušavam da saznam kako me me moje unuke doživljavaju zbog prirode posla kojim se bavim, a nadam se da će mi to same saopštiti kada dođe pravo vreme - objašnjava Simić kojem osmeh otkriva zadovoljstvo na pomen koliko je drag mlađim generacijama.

- Drago mi je što uživam velike simpatije kod mlađe publike i to mi imponuje jer za sebe mislim da sam pravi mladić. Često spominju moj mladalački duh, a rekao bih da je on posledica mog dečačkog stila života koji mi daje snagu i želju da idem dalje i uživam u svakom novom danu i druženju sa meni dragim ljudima. Iako odrastao, u duši sam jedno veliko dete koje se raduje običnim stvarima - otkriva Nikola, koji ovih dana vredno radi na obezbeđivanju uslova za početak rada na sopstvenom televizijskom projektu.

- Sa svojim dobrim prijateljem i saradnikom Zoranom Davinićem napravio sam humorističku seriju Zlatno jaje. Snimili smo pilot epizodu i svom svojom snagom verujem u ovaj projekat sa nadom da ćemo uspeti da ga realizujemo do kraja. Ponudili smo seriju nekim domaćim televizijama, ali su je odbili. S obzirom na to da je trenutno u domaćoj kinematografiji teško stanje, moraćemo ozbiljnije da se potrudimo oko realizacije naše zamisli - govori glumac koga će publika gledati u filmu Beli lavovi čija je premijera predviđena za 1. maj naredne godine.

- Atmosfera na snimanju filma Lazara Ristovskog bila je fenomenalno topla u jezivo hladnim uslovima. Ulogu sam dobio umesto Velimira -

Bate Živojinovića pošto je on član komisije Filmskog centra Srbije koja je dala određena finansijska sredstva za film. Razlog zbog kojeg Lazar nije želeo da angažuje Batu jeste to da mu kasnije ne zamere što igra u filmu za koji je sam donirao sredstva. Imao sam divnu ulogu i isto takvu partnerku, Miru Banjac, a iako su nam role male, odlučili smo da se našalimo i naše pojavljivanje u filmu nazovemo srpska verzija Boni i Klajda - završava glumac.

Danilo Mašojević

makonda-tracker