Dino Merlin: Brzo će doći dan kada ću svirati u Beogradu

3
Popularni muzičar Dino Merlin u intervjuu za bosanske medije govori o svom učešću na Eurosongu i dolasku u Beograd, gde se već godinama očekuje njegov solistički koncert
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Vest koja je oduševila mnogobrojne obožavaoce Dina Merlina bila je zvanična potvrda njegovog učešća na Eurosongu 2011. godine u Nemačkoj. Popularni pevač je u intervjuu za Dnevi Avaz otvoreno govorio o svom angažmanu za predstojeći izbor pesme Evrovizije, ali i dolasku u Beograd.

- Ljudi s BHRT-a ovog puta su baš insistirali, mnogo više nego prošlih godina. Skoro da je bilo u pitanju to sve. Nismo mi Kina, nemamo mnogo toga da predstavimo u Evropi. I onda sam odlučio da preuzmem odgovornost. Jer, to je, pre svega, velika odgovornost, ali naravno, i dvosmerna ulica. Ovo je stvar koja se tiče mene, moje umetnosti, moje motivacije, moje želje da igram na velikom terenu. I druga stvar, koja ide rame uz rame toj mojoj motivaciji, a to je da motivišem ljude koji žive u ovoj zemlji, da im kažem da je sumorna svakodnevnica prolazna stvar, da mi zaslužujemo bolje, da mi moramo više i da možemo bolje. Ovo je jedinstvena platforma na kojoj mi možemo dobro igrati i zato ću im priuštiti to – kaže Dino u intervjuu za Dnevni Avaz u kome se osvrnuo i na priče o njegovom eventualnom velikom koncertu u srpskoj prestonici, ali i u Banjaluci.

- Banjaluka i Beograd su na listi mojih želja i brzo će doći dan kada ću svirati i u Beogradu i u Banjaluci – otkrio je Merlin.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker