Mehmet iz Gumuša poreklom iz Bosne i Hercegovine

Junak turske serije Gumuš, glumac Kivanc Tatlitug, poznatiji kao Mehmet, otkrio je turskim medijima da njegova porodica vodi poreklo iz Bosne i Hercegovine
11
1 / 6

Nakon sad već čuvene serije 1001 noć, još jedna turska telenovela osvaja gledaoce iz Srbije. Protagonisti serije Gumuš, koja se emituje na TV Prva, na prečac su osvojili publiku u regionu, a glavni junaci, Kivanc Tatlitug i Songul Oden, koji tumače likove Mehmeta i Gumuš, važe za velike glumačke zvezde u Turskoj.

Zbog njegove svetle kose i plavih očiju mediji su dvadesetsedmogodišnjeg Kivanca proglasili za turskog Breda Pita. Na nagovor svoje majke prijavio se 2002. godine na turski izbor Model of the World, na kome je i pobedio, što je bila i velika prekretnica u njegovom životu. Popularni Mehmet otkrio je da porodica Tatlitug vodi poreklo iz naših krajeva, tačnije iz Bosne i Hercegovine.

- Još istražujem svoje korene, koji sežu do balkanskih područja, tačnije do Bosne – otkrio je Kivanc u intervjuu za jednu tursku televizijsku stanicu.

Tokom snimanja serije Gumuš mnogi su Kivanca dovodili u vezu s kolegicom Songul, koja je u to vreme bila udata. Iako su tvrdili da se između njih dvoje nije desilo ništa osim čistog profesionalnog odnosa, novinski naslovi i priče negativno su uticali na njihove živote. Suprug popularne Gumuš nije mogao da podnese glasine, pa je tražio razvod braka.

- Baviti se glumom isto je kao i baviti se svakim drugim poslom, ali, nažalost, privatni život uvek izbije u prvi plan. To je ono što mi se nikada nije dopadalo. Oni koji ne vode ovakav život ne mogu da shvate koliko opterećenje predstavlja život pod lupom - objašnjava Kivenc.

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker