nepoznati detalji

BEZ MILOSTI: Kako je pesma stala između drugarstva četvorice pevača

0

 

Da žena može da stane između prijatelja, istorijski je poznato i tema je brojnih umetničkih dela iz sfere književnosti, filma ili pozorišta, ali da pesma može imati takvu snagu saznao je Bane Opačić kada je napisao hit “Bez milosti”.

foto: Promo
foto: Promo

 

Naziv ove pesme je delovao kao proročanstvo o stavu koji će zauzeti grupa mladih pevača koji su došli sa plemenitom namerom – da pomognu prijatelju da snimi prvu pesmu.

 

- Pesma “Bez milosti” je napisana na molbu ljudi koji su se u to vreme družili - Željka Vasića, Dada Glišića i Milana Rađena. Oni su zapravo žeeli da tu pesmu otpeva njihov drug koji do tada nije ništa snimao. Svi su došli na preslušavanje pesme i odjednom je nastao muk. Ubrzo su otišli svojim kućama, a moj telefon je počeo da zvoni. Javio se svako od njih ponaosob i želeo pesmu za sebe – priseća se nastanka jednog od svojih hitova autor koji će ovu I mnoge druge pesme izvesti na svom prvom koncertu u Centru “Sava” 11. maja.


- Pesma je stala između drugarstava, i na kraju završila kod Željka Vasića. Aranžman je uradio Vlado Georgiev a pesma je ostala jedna od onih koje su jednako popularne, i nakon 15 godina je na listi najslušanijih na radio stanicama – zaključio je autor koji je zbog nebrojenih hitova i uticaja na društvenim mrežama već stakao status regionalnog fenomena.

 

 

makonda-tracker