Džoni Dep: I dalje maštam da igram Hamleta

U najnovijem izdanju magazina Vanity Fair, superstar Džoni Dep ispričao je legendarnoj Peti Smit sve o svom odnosu sa Anđelinom Džoli, nekoliko nepoznatih detalja o kapetanu Džeku Sperou i ponešto o svojim ambicijama
0
1 / 5 Foto: Annie Leibovitz For Vanity Fair

Jedan od najpoželjnijih muškaraca sveta, Džoni Dep, imaće 10. decembra svetsku premijeru dramskog trilera Turista u kojem igra glavnu ulogu zajedno sa Anđelinom Džoli, po mnogima najseksipilnijom ženom na planeti. Ovo je bio povod da talentovani glumac pristane na specijalni intervju za magazin Vanity Fair u kojem je u ulozi ispitivača nastupila ikona rokenrola Peti Smit.

- Sirota Anđelina, stalno na meti paparaza. Nije lako ni njenom mužu Bredu, pa ni njihovoj deci. Postoje trenuci u kojima shvatite kako je ovaj naš život smešan. Znate, komično je to što svaki dan izlazite iz kuće, a za vama juri horda paparaca. Na snimanju smo morali jako da pazimo šta radimo. Dešavalo bi se da nismo smeli reč da progovorimo jedno s drugim, niti da stojimo blizu, za slučaj da se tu zatekao neko ko bi škljocnuo fotoaparatom, a zatim od toga iskonstruisao u potpunosti pogrešnu priču, što bi opet moglo da se pretvori u neopisivu papazjaniju – prokomentarisao je Dep na Petino pitanje o tome kako su se on i njegova lepa koleginica snašli pod konstantnim pritiskom medija na setu i merama opreza koje su preduzimali da izbegnu neosnovane tračeve na svoj račun.

Svoju dvanaest godina mlađu koleginicu, četrdesetsedmogodišnji Džoni uporedio je sa jednom od najvećih zvezda Holivuda, Elizabet Tejlor.

- Imao sam tu čast i zadovoljstvo da upoznam Elizabet pre nekoliko godina. Znate, ona je takva. Nađete se s njom, ona sedi s vama, psuje kao kočijaš, a opet je beskrajno zabavna. Anđelina nosi u sebi tu crtu. Ima isti takav pristup stvarima – izrazio je Džoni divljenje prema dvema divama.

Osim Turiste, superstar je ove godine završio i sa snimanjem najnovijeg, četvrtog dela izuzetno popularne franšize Pirati sa Kariba.

- Neko je jednom upitao Hantera S. Tompsona Koji zvuk prozvodi pljeskanje jednom rukom, Hant?, na šta mu je ovaj odgovorio pljesnuvši ga po licu. Baš tako nekako i ja doživljavam kapetana Džeka. Jednostavno sam u situaciji da otvoreno ispoljim i ovaj deo svoje ličnosti. U svakome od nas živi po jedan Duško Dugouško – rekao je Dep upitan kakav je osećaj glumiti jednog tako ikoničkog lika kao što je Džek Sperou.

Superstar otkriva i da njegova interpretacija Džeka Speroua nije od početka nailazila na razumevanje nadležnih u Diznijevom studiju.

- Ljudi tamo nisu mogli da podnesu Speroua. Neverovatno im je išao na živce! Stalno su se pitali Šta nije u redu s njim? Je li on neki uvrnuti ludak? Je li on to pijan? A da nije možda gej?. Na šta sam im ja odgovorio Ali, zar vi niste svesni činjenice da su svi likovi koje ja igram po pravilu gej?. To ih je izgleda samo još više unervozilo – slikovito je Smitovoj opisao situaciju iz Dizni studija.

U nastavku ovog neuobičajenog intervjua, Džoni i Peti pričali su o njihovoj zajedničkoj ljubavi, hitu grupe Monkees Daydream Believer, nastaloj šezdesetih godina prošlog veka.

- Muzika je karijera u kojoj sam se umalo nisam ostvario. Odlazak u svet glume predstavlja samo jedno čudno skretanje s puta koji sam vrlo jasno sebi zacrtao u kasnom tinejdžerskom dobu. Zaista, nisam imao nimalo želje ni interesovanja da se bavim glumom. Bio sam muzičar, bio sam gitarista i to je bilo sve što sam želeo da radim. Ponekad mi se čini da sam jednostavno rođen u pogrešno doba. Kao da smo svi mi rođeni šezedesetih na neki način zakinuti. Oduvek sam imao osećaj da je trebalo da se rodim u nekoj drugoj eri, nekom drugom trenutku vremena. – rekao je Dep i zaključio da u životu želi da ostvari ono što mu je svojevremeno predložio Marlon Brando, da uzme pauzu od godinu dana kako bi izučavao Šekspira, poradio na Hamletu, a zatim i zaista odigrao tu ulogu, na vreme, pre nego li ga godine pregaze.

makonda-tracker