oduševljen prestonicom

PRVI ČOVEK SVETSKE MODERNE ART SCENE U BEOGRADU: Sam Keller gost Aleksandra Milića Milija

0

Direktor Art Bazela, Hong Konga Art Bazel, Miami Art Bazel i najvećeg Švajcarskog nacionalnog muzeja "Beyeler fondacije", Sem Keller boravio je sa svojim saradnicima nekoliko dana u Beogradu kao gost našeg proslavljenog kompozitora Aleksandra Milića Milija.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Čovek koga nazivaju Papa Svetskog Arta i najznačajniji čovek današnjice u svetu moderne umetnosti, odabrao je Beograd kao destinaciju da sa svojim saradnicima upozna našu prestonicu, poseti Milija i uživa u našim specijalitetima.

 

Mili ih je prvo poveo u Muzej "Nikole Tesle" i Muzej savremene umetnosti.

 

- Neverovatno je koliko ljudi iz Art sveta znaju o Nikoli Tesli i koliko jos žele da nauče o njemu. Još uvek je on svetska enigma zbog širine svojih interesovanja koje tek treba da se otkriju svetu u punom svetlu - kaže Mili.
 

 

Jedan od tih koncepata će biti i Milijev Miligram "Electric Tour" posvećen Tesli koji će imati snažnu podršku Sema i prijatelja u svetu, a predstavljaće spiritualnu stranu Tesline filozofije.

 

- Zbog prirode mog posla nemam mnogo prilika da uživam u noćnom životu i restoranima Beograda tako da je ovih nekoliko dana i meni bila prilika da ponovo prođem svim najlepšim mestima. Sem mi je na kraju rekao: "Živiš u predivnom gradu sa predivnim ljudima." To mi je bio najlepši kompliment i siguran sam da možemo još mnogo učiniti da Beograd postane i svetska umetnička destinacija - navodi Mili.

 

 

makonda-tracker