Zdravko Čolić: Ćerke odgajam kao što su mene moji roditelji

Legendarni pevač Zdravko Čolić priznaje kako želi da naslednice Unu Zvezdanu i Laru nauči da se bore kroz život, ali da pri tom budu ispunjene ljubavlju i dobrotom
2
1 / 4

Nakon dugog odsustvovanja sa javne scene zbog porodične tragedije koja mu se dogodila 29. septembra kada je preminuo njegov voljeni otac Vlado, legendarni pevač Zdravko Čolić (59) smogao je snage da nastavi dalje i posveti se svakodnevnim obavezama. Uz suprugu Aleksandru i njihove ćerkice Unu Zvezdanu (8) i Laru (4), slavni muzičar lakše podnosi ogroman gubitak koji je ostavio večni trag u njegovom srcu. Osmeh na lice vraćaju mu njegove naslednice koje, kako pevač kaže, brzo rastu, vole da idu u školu i ponosne su na svog tatu, uprkos tome što ne prate svaki njegov poslovni korak. Tako prošle nedelje nisu bile uz oca kada je promovisao novi spot za numeru Poplava koja se nalazi na njegovom najnovijem albumu Kad pogledaš me preko ramena.

- Ćerkice još nisu videle moj novi spot jer sam ga i ja video tek prošlog utorka. Devojčice rastu, mlađa ide u vrtić, a starija u treći razred – priča Zdravko i objašnjava svoj stav o porodičnom slikanju za novine.

- Izbegavam slikanja jer me to podseća na osamdesete kada smo svi gledali u kameru, a kasnije diskutovali o fotografijama. Eto, letos su nas slikali zajedno na Brionima, pa je to ostalo ubeleženo u novinama. U principu ne volim eksponiranje, a iako je to možda atraktivno za medije, ne prija mi iznošenje moje privatnosti. Inače, nisam tip osobe koji ide po promocijama i slika se po svaku cenu. Ne bežim od toga da budem fotografisan sa porodicom, ali ne forsiram da nas časopisi stave na naslovne strane – ističe legendarni pevač koji u krugu najbližih prijatelja važi za omiljenog, smirenog i zanimljivog čoveka kome je porodica na prvom mestu.

- Voleo bih da bar delimično vaspitam svoju decu kao što su mene moji roditelji. Ne mislim na tradicionalnost u svakom slučaju, ali veoma su važni poštenje, dobrota i čistota koje mažemo bojama sadašnjosti. Borba kroz život je sigurno bitna, ali želim da im prenesem ono što u genetici verovatno i imaju, a to su poštenje i ljubav. Takođe, smatram da moraju imati dobar odnos prema ljudima, što su i meni roditelji preneli – ističe Čolić koji se uskoro aktivno vraća na muzičku scenu.

- Sledeće nedelje gostujem u Skandinaviji, potom ću nastupati u Cirihu, Beču i Minhenu, a 25. decembra pevaću u Skoplju. Pošto je moj otac nedavno umro, voleo bih da za ovu Novu godinu ostanem kod kuće, ali pristaću da pevam ukoliko mi se ukaže prilika da nastupam na nekom intimnom mestu kao prošle godine u Novom Vinodolskom, gde sam se družio sa prijateljima, a opet bio radno angažovan. A ako do toga ne dođe, gledanje televizijskog programa uz meze bilo bi najidealnije – iskren je muzičar koji je srećan jer se u Čolinom novom spotu pojavljuju i njegovi prijatelji koji su kreirali pesmu Poplava. Tako je Momčilo Bajagić Bajaga (50) uradio muziku i aranžman, dok je Duško Kovačević (62) napisao tekst pesme i bio zadužen za scenario spota.

- Mi prvenstveno sarađujemo i kroz tu saradnju postali smo i prijatelji. Sa Duškom se u poslednje vreme često viđam u pozorištu, Bajaga je moj stari drug...  Inače, Duško je napisao samo četiri teksta u životu i to za pesme Mesečina, Pada vlada, Za Beograd u filmu Ko to tamo peva, dok je tekst za numeru Poplava napisao još u mladosti. Meni se ta pesma dopala jer daje neku posebnu draž mom poslednjem albumu i sigurno će zauzeti značajno mesto u mojoj karijeri. Sviđa mi se jer zvuči evergrinski, a meni generalno u karijeri nedostaju male, intimne pesme gde nema puno raspevavanja – zaključuje Zdravko.

Ksenija Konić

makonda-tracker