Predrag Stojaković: Selidba mi teško pada zbog dece

Dok intenzivno razmišlja da li i kako da nastavi svoju karijeru, NBA zvezda Predrag Stojaković objašnjava da mu je spokoj voljene supruge Aleke i naslednika Endrjua i Mile veoma važan
3
1 / 4 Foto: Story Press

Slavni košarkaš Predrag Stojaković (33) nalazi se na novoj životnoj prekretnici jer će, kako stoje stvari, još jednom morati da se seli sa svojom porodicom, suprugom Alekom Kamilom, sinom Endrjuom (6) i ćerkom Milom (4). Nakon nedavne košarkaške utakmice u kojoj je njegov klub New Orleans Hornets igrao protiv Milwaukee, a na kojoj je ponovo grejao klupu, američki mediji počeli su da spekulišu o odlasku našeg košarkaškog asa iz tima nepobedivih. S obzirom na to da već duže vreme ne ulazi u startnu petorku stršljenova pred Stojakovićem su, kako pišu pojedini listovi u SAD, tri za sada podjednako izvesne opcije. Prva je da ga matični klub da na razmenu nekom drugom timu kako bi se rešio ugovora vrednog petnaest miliona dolara, druga da se vrati u Evropu i napusti NBA ligu, a treća da okači patike o klin. Nijedna od ovih odluka neće mu biti laka budući da je u jednom intervjuu američkim medijima, koji se nalazi i na zvaničnom sajtu njegovog matičnog tima, otkrio zbog čega mu najteže padaju česte selidbe.

- Najteže mi je zbog porodice jer imam dvoje male dece. Koliko god da se za takvu odluku pripremate, nikada na nju ne možete biti dovoljno spremni, naročito nakon što mnogo vremena provedete u jednom timu - objasnio je Peđa, najavivši mogući odlazak iz Nju Orleansa zbog nedavnog neigranja u prvom timu.

- Očigledno je da sam izostavljen iz aktuelnih klupskih planova. Realan sam, a reč je o igranju sa mojom karijerom i životom. Profesionalac sam i to ću i ostati. Osećam se sjajno, fizički i psihički, a nisam se osećao bolje u poslednje dve, tri godine. O tome sam razgovarao sa ljudima iz kluba, nakon čega mi je jasno da tim ima drugačije planove. Moja odluka ne znači da ne poštujem selektore, ali ću jednostavno otići odavde - rekao je Predrag koji je pre samo mesec dana imao drugačiju viziju svoje karijere.

- Dogodine ću napuniću trideset četiri pa ću sesti i razmisliti o sledećem životnom koraku. Ako odlučim da nastavim sa igranjem, voleo bih da to bude pod uslovom da sam zdrav i da se psihički osećam spremnim za to - pojasnio je Peđa i prokomentarisao svoja česta odsustva sa terena usled promenljivog fizičkog zdravlja.

- Godinama sam bio pošteđen i blagosloven u tom smislu, što je cena koju sada moram da platim jer mi je telo istrošeno - rekao je Peđa koji je dobar deo leta proveo na Halkidikiju sa suprugom Alekom Kamilom, inače Grkinjom, i njihovo dvoje dece. Oni su nakon višenedeljnog boravka u Solunu otputovali u mesto Posidi na poluostrvu Kasandra gde imaju vikendicu. Prema tvrdnjama grčkog magazina OK, Stojakovići su slobodno vreme osim na plaži provodili  roštiljajući sa prijateljima, a u Ameriku su se vratili krajem avgusta. Za to vreme Aleka je dala intervju jednom grčkom listu u kojem je otkrila da je svoj život podredila porodici.

- Amerikancima nisam bitna ličnost. Za njih sam žena bez boje i mirisa jer oni gledaju samo u Peđu - bila je iskrena Aleka koja je svoju manekensku i karijeru modela zapostavila upravo zbog svog voljenog. Međutim, da njena uloga supruge Peđe Stojakovića nije nimalo zanemarljiva u američkoj javnosti dokazuje i to što je prošle godine proglašena za jednu od dvadeset pet najlepših žena čiji partneri igraju u NBA ligi. Ujedno, Aleka svesrdno pomaže Peđi i u vođenju dečje fondacije koja nosi njegovo ime.

- Dolazim iz zemlje gde sam video mnogo mališana koji pate i zato ću uvek založiti svoje ime i uticaj da pomažem deci širom planete - rekao je Peđa.

Nikola Rumenićl

makonda-tracker