Vlade Divac izglasan za člana Izvršnog saveta ANOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) izabran je za člana Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK)
0
1 / 2

Od tri kandidata koja su bila u trci za dva mesta u Izvršnom savetu, Finac Rodžer Talermo imao je najviše glasova, 33, dok je Vlade Divac sakupio 29, a najmanje glasova imao je Arturas Poviliunas iz Litvanije, 28.

Predsednik Olimpijskog komiteta Velike Britanije, Lord Kolin Mojnihan povukao je svoju kandidaturu, pošto je imenovan na mesto predsednika jedne od komisija ANOK, tokom održavanja Generalne skupštine ove institucije u Akapulku prošlog meseca.

- Daću sve od sebe da vas predstavljam na najbolji mogući način, kao što to činim i za svoju zemlju – rekao je Vlade Divac povodom izbora za jednog od dva evropska predstavnika u Izvršnom savetu ANOK.

Predsednik Olimpijskog komiteta Finske Rodžer Talermo čestitao je predsedniku Divcu na novoj poziciji i zahvalio se na poverenju koje su mu glasači ukazali.

makonda-tracker