Vinona Rajder: Anđelina Džoli nije htela da se druži sa mnom

0
Glumica Vinona Rajder žali što se nije više zbližila sa koleginicom Anđelinom Džoli i priznaje da joj veoma nedostaje preminula prijateljica Britani Marfi

Tridesetdevetogodišnja filmska zvezda Vinona Rajder otkrila je da je ona bila ta koja je uticala na to da na kastingu za film Neprilagođena iz 1999. godine za ulogu Lize Rou bude izabrana upravo Anđelina Džoli. Anđelina, koja je za razliku od Vinone u to vreme bila potpuno nepoznata glumica, bila je nagrađena Oskarom i Zlatnim globusom za ovu ulogu, nakon čega se vinula u sam vrh holivudskog neba. Vinona tvrdi da je na kastingu verovala da će se njih dve baš lepo slagati i da će vremenom postati dobre drugarice. Međutim, sve vreme dok su snimale film, lepa Anđelina držala se na distanci.

- Sećam se da sam razmišljala o tome kako mi se dopada ova devojka i da bi nas dve sigurno mogle da postanemo super prijateljice. No, izgleda da je njoj bilo neophodno da se fokusira, tako da me je posmatrala samo kroz lik Suzane, ali ne i kao Vinonu. To poštujem, ali mi je bilo krivo što mi nije pružila priliku da se zbližim sa njom – priseća se Vinona.

Uprkos tome što nije sa Anđelinom ostvarila prijateljstvo kojem se nadala, Vinona se divi načinu na koji je njena nesuđena drugarica uspela da prevaziđe svoje privatne probleme i iznedri jednu tako plodotvornu karijeru.

- Veoma mi je drago zbog svega što je Anđelina postigla nakon tog filma, a posebno onih stvari u vezi sa humanitarnim radom. Sećam se da su nas u vreme Neprilagođene novinari stalno intervjuisali i ona bi tako otvoreno pričala o sebi i svim tim groznim stvarima koje je muče, da bih, kada bi stigao red na mene, zvučala kao neverovatno dosadna osoba. Zato mi je sada posebno milo što je ona iznašla pravi put u svom privatnom životu – ispričala je Vinona kojoj se nakon ovog filma našla na životnoj nizbrdici, da bi sada počela počela nanovo da se uzdiže dobivši ulogu u obećavajućem ostvarenju Black Swan.

Ona je takođe otkrila da danas nije u stanju da gleda film Neprilagođena, pošto je u njemu, pored nje i Anđeline, igrala i pre godinu dana tragično preminula glumica Britani Marfi.

- Ne mogu više da gledam taj film! U njemu se Britani Marfi ubija, a ja sam bila veoma bliska sa njom sve dok nije umrla – otkrila je Vinona za magazin Total Film.

makonda-tracker