Detalji

Moda, afere, Sarkozi i pare - život lepotice Karle Bruni: Ja sam buržoazija! (FOTO)

0

Karla Bruni rođena je u Torinu, ali kada je imala osam godina porodica se plašila mogućnosti da će ih oteti Crvene brigade, ultra levičarske terorističke organizacije. Iz tog razloga, cela porodica preselila u Francusku...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Srednju školu završila u Švajcarskoj. Zatim, otišla je u Pariz da studira umetnost i arhitekturu, ali fakultet je ubrzo napustila zbog manekenske karijere.

 

Rođena je kao Karla Gilberta Bruni Tedeski, kao ćerka pijanistkinje Marise Borini i kompozitora i industrijalca Alberta Bruni Tedeskija. Bruni je kasnije otkrila da Tedeski nije njen biološki otac, već je to brazilski italijan Mauricio Remert. Marisina majka je bila Francuskinja, a otac italijan. Karla je sa sestrom Valerijom naslednica bogatstva koji je zaradio njen deda po ocu Virdžiniju Bruni Tedeskiju na proizvodnji guma. Biznis je kasnije prodan kompaniji "Pirelli".

 

Daleko je poznatija kao treća supruga kontroverznog francuskog političara i bivšeg predsednika koja je shvatila vremenom "kako može da se bude veran jednoj osobi kada je ta osoba ona prava". Sarkozijev kolega Silvio Berluskoni, kojeg je Sarkozi svojevremeno kao advokat i branio, šalio se često kako mu je "on poklonio Karlu", međutim činjenica je da je Bruni poreklom Francuskinja, a tamo se i školovala.

 

Kao model, revije je radila rame uz rame sa Naomi Kembel, Lindom Evanđelistom i Kristi Turlington, a angažovali su je svi najveći dizajneri. Bila je u top 20 najplaćenijih manekenki devedesetih! Družila se s muzičarima, a javno je (i vrlo rado) govorila i o ljubavnim aferama s Mikom Džegerom i Erikom Kleptonom.

 

A post shared by Carla Bruni (@carlabruniofficial) on

 

Uvek je, posebno za to vreme, znala da želi da piše pesme, a možda i da ih izvodi.

Taj unutrašnji svet mi je oduvek bio jako važan. Pre revija, između šminkanja i oblačenja, čitala sam Dostojevskog, znala sam da želim da pišem", rekla je u jednom intervjuu.

Tada je javno govorila i kako smatra da ljudi nisu stvoreni za "monogamiju", što je kasnije, nakon sklapanja braka sa Sarkozijem, demantovala.

Nisam bila neiskrena, štaviše, to su tada bila moja razmišljanja i uverenja. Ništa tu lažnog nije bilo, samo sam kasnije pronašla svog muškarca i postala kao svaka druga žena, pomalo ljubomorna i posesivna", rekla je tada ona i pomalo razljutila neke obožavateljke.

Isto se dogodilo i kada je rekla da "žena u njenoj poziciji i njene generacije nema potrebe da budu aktivne feministkinje".

Nisam feministkinja, ja sam više buržoazija", izjavila je Karla koja se modelingom aktivno bavila do sredine devedesetih kada je odlučila da se "prebaci" na pisanje tekstova za pesme, a kasnije i komponovanje.

Njen prvi album izašao je 2000. godine, a najuspješniji, imena "Quelqu'un m'a dit", 2002. godine. Na njemu se nalazi i pesma "Raphael" posvećena njenom bivšem ljubavniku kao i ocu njenog sina Aureliena, profesorom filozofije Rafaelom Entovenom. Karla je, navodno, prvo bila ljubavnica njegovog oca, novinara Žan-Pol Enthovena, a onda se zaljubila u sina, ali ona tvrdi kako je sa Žan-Polom samo bila na nekoliko večera.

 

Aurelien Bruni Entoven danas ima 16 godina, i često posećuje majku i očuha.

 

S predsednikom Sarkozijem Bruni se upoznala na zimu 2007. godine, a venčali su se samo nekoliko meseci kasnije, kada je bio finaliziran njegov razvod s njegovom drugom suprugom.

 

A post shared by Carla Bruni (@carlabruniofficial) on

 

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker