icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

u godinama kada je najteže dobiti posao

Neda Arnerić: Hoće li se napisati više neka uloga za moju malenkost?

Podeli:

Popularna glumica Neda Arnerić, tokom svoje blistave karijere zaigrala je u 40 predstava i imala čak 110 televizijskih i filmskih uloga, a sada priznaje da se nalazi u godinama kada je najteže dobiti posao, te otkriva kako se oseća povodom toga.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Iako je nedavno dobila Beogradskog pobednika na Festu, Neda Arnerić sebe vidi kao teškog radnika, a ne kao životnog pobednika.

Na sve može u životu da se gleda i s jedne i s druge strane. I smeh i tuga, sve je to deo pozornice. Svaka čast onome ko zna da se uvek opredeli za osmeh. Najveću tragediju i muku ljudi uspeju da svojom energijom, duhovitošću, inteligencijom, preokrenu i kažu: 'Baš dobro što mi se to desilo, znaću za sledeći put'. Ja se još uvek tome učim. I nadam se da ću konačno naučiti", rekla je u Beogradskoj hronici Neda i dodala:

Čak i kada mislimo da ne možemo, moramo da se iskezimo, pa makar iz inata."

foto: Ivan Dobričić

Neda u svojoj dugoj karijeri ima više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava, piše Kurir, a kako kaže, sada je u godinama kada je najteže dobiti posao.

Imala sam veliku karijeru. Zaista sam mnogo radila i, pravo da vam kažem, baš sam se uželela dobrog filma. Sad ću da prikukam: 'Hoće li se napisati više neka uloga za moju malenkost?' Zaista sam u nezgodnim godinama, jer nisam još prava bakuta, ali nisam više ni ženska. Moram što pre da ostarim, i to na brzaka, nekih pet godina. Na filmu se sve vidi, ne možete da sakrijete stanje duha", iskrena je glumica.

Trenutno, ona na repertoaru ima tri predstave. U pitanju su "Igra parova" u BDP, "Kabare Basara" u pozorištu Slavija i "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo", po televizijskoj drami u kojoj je sedamdesetih igrala Milena Dravić.

Igra parova i dalje puni salu i igraćemo je dok god tekst bude adekvatan, jer su uloge napisane za ljude srednjih godina, a kao što sam malopre rekla, mi to više nismo. Ipak, na sceni još možemo da se provučemo. Što se tiče 'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo', taj komad sam posvetila, naravno, Mileni, ali se njoj ne izvinjavam jer tu ulogu igram na svoj način, a njoj u čast", rekla je ona.

Najnovija predstava na repertoaru joj je "Kabare Basara" u režiji Irfana Mensura.

Pozivam sve da se zajedno gorko nasmejemo ovom životu. Ko voli Basaru, neka izvoli. Tekst govori o svima nama."

O nagradi Beogradski pobednik glumica kaže da za nju ima posebni značaj.

Kada vam nagradu daju profesionalci, onda vam to zaista znači. Meni je mnogo važno ko sedi u žiriju. Ona koja me je zaista potresla bila je nagrada 'Pavle Vuisić' zato što su u žiriju bili Mira Banjac, Mira Stupica i Bogdan Diklić, koji su izuzetno oštri. Kada sam kod njih prošla, shvatila sam da sam, ipak, dobra glumica", rekla je Neda.

Svojevremeno, Neda Arnerić odustala je od karijere u Evropi i opredelila se za scenu u Srbiji.

Nisam se pokajala što sam odabrala Srbiju za svoju scenu. Mladima sada želim da im slava ne udari u glavu. Svet za talenat nije mali, uvek se nađe mesto za onog ko se potrudi i želi da vidi i šire. Mi smo se malo uspavali, moram primetiti. Izgubio se ozbiljan kvalitet kakav smo imali nekada i na filmu i na televiziji, iako ima toliko serija trenutno."

foto: Vladimir Šporčić