Princ Vilijam: Venčanje na majčinom grobu

3
Drugi pretendent na britanski presto Vilijam Artur Filip Luis od Velsa i njegova verenica Kejt Midlton venčaće se u Vestminterskoj opatiji 29. aprila sledeće godine
foto: BANG
foto: BANG

Vilijamov lični sekretar Džejmi Louter-Pinkerton dao je zvanično saopštenje za javnost o detaljima venčanja princa sa Kejt Midlton. Kako je dogovoreno, par će sudbonosno da izreći u opatiji u kojoj je na večni počinak 6. septembra 1997. godine ispraćena kraljevićeva majka, legendarna Lejdi Di.

- Par je odlučio da venčanje bude održano na praznik Svete Katarine, 29. aprila u Vestminsterskoj opatiji. Ovu crkvu odabrali su zbog njene zapanjujuće lepote i začuđujuće intimnosti koju tako jedan veliki prostor pruža. Vestminterska opatija ima hiljadu godina dugu istoriju povezanosti sa krunom, te se na neki način se može smatrati zvaničnim hramom kraljevske porodice i naravno princa Vilijama lično. Iako su u potpunosti obuzeti planovima za venčanje, princ i Kejt nalaze se na sedmom nebu baš kao i svi novopečeni verenici. Nikada nisam sreo dvoje srećnijih ljudi, što je apsolutno fantastično – rekao je Louter-Pinkerton.

Premijer Velike Britanije Dejvid Kamerun potvrdio je informaciju da će ovaj datum biti proglašen za državni praznik.

- Venčanje Kejt i Vilijama za čitavu zemlju predstavlja veoma srećnu i značajnu priliku, tako da će taj dan biti tretiran kao nacionalni praznik i većini stanovništva biće omogućeno da ga na pravi način i proslavi – saopštio je britanski premijer.

Kako strani mediji prenose, troškove ovog venčanja koje bi trebalo da prikaže celom svetu ono po čemu je Britanija najbolja, podeliće na ravne časti kraljevska porodica i Midltonovi, dok će po svemu sudeći novac za troškove obezbeđivanja ovog visokorizičnog događaja ići iz džepa ostrvskih poreskih obveznika.

makonda-tracker