lepota je skupa

Basnoslovne sume za kraljevsku odeću: Ko plaća zanosni izgled Megan Markl?

0

Kada se nedavno pojavila na Danu Komonvelta u pratnji kraljevske porodice, Megan Markl nosila je beli kaput britanske dizajnerke Amande Vejkli, koji košta 1.000 dolara. Zajedno sa ostatkom njene zavidne garderobe - u šta spada Sentejler kaput koji je nosila za Božić, kao i velški dizajnerski džins iz Hjuita - i to zadovoljstvo je bilo skupoceno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

A to sve Megan plaća iz svog džepa, kako saznaje magazin People. Pripadnici kraljevske porodice ne prihvataju dizajnersku odeću besplatno. Sa druge strane, pojedini asistenti mogu to učiniti: Nataša Arčer, koja radi za Kejt Midlton, ponekad pita za uslugu poznate dizajnere, nakon što odabere odevnu kombinaciju koju su drugi vratili ili su je već platili.

 

foto: Profimedia

Nakon što se bude udala za princa Harija 19. maja, budžet za Meganinu odeću za zvanične izlaske biće pokriven novcem koji princ Čarls bude davao Vilijemu, Kejt i Hariju od svog prihoda od Vojvodstva Kornvol, koji sadrži oko 28 miliona. Prošle godine je trio novac za svoje troškove javnog života (plate, troškovi iz kancelarije i ostala potrošnja) crpeo iz fonda od 4.8 miliona dolara.

 

foto: Profimedia

Zanosna Ralf i Ruso haljina koju je Megan nosila na svojim veridbenim portretima podstakla je mnogobrojne rasprave kada su slike objavljene u decembru.

 

Megan (36) zarađuje 50.000 dolara po epizodi serije "Suits" (koja se emituje već 7 godina). Harijev bankovni račun sadrži oko 25 miliona dolara, kako saznaje Money. Nakon što je poginula princeza Dijana 1997. godine, Hari i Vilijam su nasledili 20 miliona prema majčinom testamentu, a novac je bio smešten na poseban račun i sinovi nisu mogli da mu pristupe dok ne napune 30 godina. Neki izvori kažu i da je Hari nasledio više novca nego Vilijam kada je umrla Kraljica Majka, odnosno njihova baka, 2002. godine. Razlog toga je jednostavan: znala je da će Vilijem naslediti tron, a samim tim i bogato Vojvodstvo Kornvol, pa će Hari imati manje.

 

foto: AP Photo/Alastair Grant

Modni eksperti su rekli da je Meganin izgled konstantno evoluirao poslednjih meseci.

Postala je mnogo sofisticiranija, a i dužina suknji joj je definitivno duža", kaže stilski guru iz Ujedinjenog Kraljevstva Hilari Alegzander.

Bojana Sentajler, osnivač i dizajner luksuzne odeće marke Sentajler, koju Megan često nosi (ima bar 5 njihovih kaputa), kaže:

Ona može da izgleda vrlo opušteno, ali podjednako dobro ume da se obuče i elegantno. Mislim da ljudi jednostavno vole da vide raznovrsnost njenih modnih izbora."

foto: Profimedia

Alegzanderova dodaje:

Ona je vrlo svesna fotogeničnih svojstava određene odeće, što je jedna od pametnih osobina njenih izbora odevnih kombinacija."

 

 

makonda-tracker