Nikolina Pišek: Ne plašim se samoće

Voditeljka Nikolina Pišek otkriva zašto je odlučila da u budućnosti bude oprezna u vezama, ali i da se pomirila sa činjenicom da možda neće pronaći partnera koji će joj u potpunosti odgovarati
2
1 / 3 Foto: Šime Eškinja

Zanosna hrvatska voditeljka Nikolina Pišek (34) proživljava novo poglavlje svog života u kome trenutno nema mesta za muškarce. Nakon raskida troipogodišnje veze sa roniocem Kristijanom Curavićem (34), zgodna zvezda Nove TV još nije pronašla osobu koja bi joj probudila leptiriće u stomaku, iako joj mediji pripisuju romanse sa brojnim biznismenima koje, kako kaže, nikada nije ni upoznala.

- Ne želim da prodajem demagogiju kako je lepo biti sam, ali je svakako i takav status bolji nego biti u lošoj vezi. Ipak, nakon raskida sa Kristijanom delimično sam se pomirila sa samoćom, ali je se ne bojim. Prihvatila sam činjenicu kako možda nikada neću pronaći nekog ko će mi u potpunosti odgovarati, ali ne patim zbog toga. Imam svoju porodicu, ćerku Hanu i psa Majka koji me čine srećnom - priča lepa Nikolina i ističe da je nikada nisu privlačili oženjeni pripadnici jačeg pola uprkos tome što su je pojedini tabloidi neretko povezivali sa zauzetim muškarcima.

- Oženjeni nisu moj izbor, jer takvu vezu ne bih mogla da održavam, pošto kada se zaljubim volim da sam prva i jedina i da upravo ja budem ta koja će sa voljenom osobom proslavljati praznike. Udvarali su mi se muškarci sa venčanim prstenom, ali sam ih uvek predupređivala u njihovim namerama. Ne želim da gubim vreme i činim drugima ono što ne bih volela da čine meni - priča atraktivna voditeljka koja je nedavno viđena u društvu bivšeg dečka Kristijana što je iznova pokrenulo spekulacije o tome da su obnovili romansu.

- Sreli smo se slučajno dok sam sa svojim psom stajala ispred kioska. Kristijan je baš tada krenuo u teretanu, a kako ga nije dugo video, poželeo je da ga prošeta. Inače, videli smo se samo dva, tri puta nakon raskida i uspostavili civilizovan odnos, što nije bilo lako nakon prvobitnog konflikta i ružnog raskida. Nismo u drugarskim odnosima jer ne verujem u prijateljstvo nakon ljubavi, a i nema mesta bilo kakvoj mogućnosti pomirenja među nama - iskreno kaže Nikolina i priznaje da je spremna za novu ljubav.

- Nemam fobiju od upoznavanja novih osoba, ali ću sigurno biti opreznija, što baš i nije lako kada je reč o zaljuljivanju. Smatram da nije jednostavno ostvariti emotivni odnos ukoliko je u njega upletena javnost, kao i da bi mnoge veze opstale da nisu bile fokus interesovanja medija - sigurna je lepa gospođica.

LJUBAV NE TRPI ZLOSTAVLJANJE

Psihičko zlostavljanje je opasnije od fizičkog

Iako je verno dočarala ulogu alkoholičarke, nimfomanke i zlostavljane Lucije u popularnoj hrvatskoj seriji Najbolje godine, Nikolina tvrdi da privatno nema sličnosti sa junakinjom koju igra.

- Nisam imala iskustvo zlostavljanja, kao ni moja bliža i dalja porodica. Smatram da se psihičko i fizičko zlostavljanje mogu izjednačiti jer i psihičko može biti jednako okrutno i gadno, ali i opasnije je prikrivenije i ljudi ga često ne doživljavaju kao zlostavljanje. Zlostavljanje i ljubav jedno drugo isključuju i ne postoji ljubav tamo gde ima maltretiranja bilo koje vrste - kaže Nikolina.

Nikola Rumenić

makonda-tracker