Milica Bursać: Andrija je božiji dar

Voditeljka Milica Bursać priča kako se ona i njen muž Jovica Stojković navikavaju na svog sinčića Andriju koji je pre tri nedelje došao na svet i otkrio im beskrajnu roditeljsku ljubav
1
1 / 3 Foto: Ivan Dobričić

Otkako je 16. oktobra donela na svet crnokosog mališana Andriju, šarmantna voditeljka emisije U zdravom telu na RTS-u Milica Bursać (34) ne skida osmeh sa lica jer se ostvarila u dugo priželjkivanoj ulozi majke. Iako je pre godinu dana proživljavala teške trenutke pošto je nakon osam nedelja trudnoće izgubila bebu, voditeljka sada uživa u blagodetima roditeljstva zajedno sa svojim suprugom, dizajnerom zvuka Jovicom Stojkovićem (44).

- Kada jednom prođete kroz iskustvo spontanog pobačaja, ne možete u potpunosti da se radujete novoj trudnoći jer se plašite svakog odlaska u toalet. Tek kada sam pregurala prva tri meseca, opustila sam se, počela da uživam i radila sam do samog porođaja. Želela sam da se porodim prirodnim putem uz epiduralnu anesteziju i više od dvadeset četiri sata pokušavala sam to da izvedem, ali beba je bila suviše krupna, te me je doktorka Vesna Stojanović na kraju porodila carskim rezom - priča Milica koja sa puno nežnosti otkriva kako se osećala kada je ugledala svog sinčića.

- Tokom prvog susreta bila sam ošamućena od anestezije, ali sećam se da mi je taj trenutak bio dirljiv jer sam se raznežila i zaplakala i odmah zapamtila njegov lik iako je bio kod mene samo nekoliko minuta. Kada su prestali da mi ga donose, a niko ništa nije govorio, uplašila sam se da nešto nije u redu. Sama sam sišla niz stepenice na prvi sprat Gradske bolnice da pitam šta je sa mojim detetom i tada mi je jedna doktorka rekla da je Andrija dobio žuticu. Srećom, posle sedam dana izašli smo iz bolnice - ističe Milica, dok se njen suprug nadovezuje:

- Bilo mi je potpuno svejedno da li ćemo dobiti ćerku ili sina, iako je Milica priželjkivala devojčicu. Dogovorili smo se da ću ja odabrati ime ukoliko se rodi dečak, tako da se naš sin zove Andrija po mom dedi. On je dobra i velika beba koja veoma retko plače. Mislim da liči na oboje, a nadam se da će biti lep na mamu i dobar na tatu. Kada uveče ostanemo sami često mu pričam: Bićeš ti, sine, popularan glumac, imaćeš velika kola i sve devojčice će juriti za tobom, a on se samo smejulji - s ponosom priča Jovica, dok njegova voljena objašnjava kako su izgledali njihovi prvi dani sa sinom.

- Prvog dana kod kuće Jocu i mene pomalo je uhvatila panika jer nismo znali šta da radimo sa bebom. Pošto danima nisam spavala, u jednom trenutku osetila sam kako me od umora trese groznica. Žene žele da budu dobre majke pa ne stižu da se posvete sebi, onda se unervoze što bebe uvek osete i postaju razdražljive. Ja sam shvatila da mi je potrebna pomoć oko bebe da bih mogla da se odmorim pa mi je pomogla mama Mira. Zbog toga Andriji uvek prilazim raspoložena, vesela, mirišljava i imam snage da mu se posvetim. Tokom trudnoće ugojila sam se čak dvadeset dva kilograma, ali posle porođaja odmah sam izgubila petnaest. Zbog carskog reza biće potrebno malo više vremena da se moj stomak povuče, ali planiram da se, čim budem mogla, vratim vežbanju. Prvih dana sam se zbog tenzije u kući razvodila od Joce svakih pet minuta, ali sada smo se već uklopili sa bebom koja je još više učvrstila našu vezu - priča Milica koja priželjkuje da krsti svog mališana.

- Mislim da ćemo, kada bude imao četrdeset dana, krstiti Andriju. Suprug i ja smo se venčali formalno i bez burmi 1. jula prošle godine, a želela bih da za godinu dana, kada budemo slavili sinovljev prvi rođendan, razmenimo zavete i u crkvi. Zadržala sam svoje prezime, a Joca je to normalno prihvatio. Dugo vremena mi je bilo potrebno da shvatim da je on divan i retko dobar čovek jer sam morala da prođem kroz različita iskušenja da bih to uvidela. On možda nije sve što želim, ali je sve ono što mi je potrebno - zaključuje Milica Bursać.

Jelena Kulović

makonda-tracker