Emir Kusturica: Anđelina Džoli je prošla gore od mene

2
Legendarni reditelj Emir Kusturica ističe da Anđelina Džoli nije uspela u svojoj nameri da u Sarajevu napravi priču o tome kako iz ogromnog nasilja može nastati ljubav
foto: Zoran Kovačević
foto: Zoran Kovačević

Na promociju njegove knjige Smrt je neprovjerena glasina u Banjaluci, koja je održana u koncertnoj dvorani Banskog dvora odazvao se ogroman broj posetilaca, kao i rukovodstvo Republike Srpske na čelu sa predsednikom Miloradom Dodikom. Kusturica je, kako piše Dnevni avaz, već na samom početku napravio kratki osvrt na situaciju u Sarajevu oko Anđeline Džoli, koju je nazvao jadnicom.

- Kada vidim kako je Anđelina Džoli prošla u Sarajevu, ja sam i dobro. Ono šta sam ja doživeo je mačiji kašalj, u odnosu na to šta se događa oko nje. Ona je jadnica htela, a ja sam to davno uradio, da napravi priču kako se iz ogromnog nasilja situacija može obrnuti i nastati ljubav. Ali, nije uspela. Ona je jadnica htela da ode tamo, ali je nisu hteli, a ja nisam hteo da odem tamo i zato nisam ni otišao. Zato što čovek ide tamo gde ga vole i gde se dobro oseća – rekao je Kusturica, koji je ispraćen dugotrjenim aplauzima.

Priredila: Jelena Kulović

makonda-tracker