ISPRAVKA: Mirjana Karanović priznala da je u mladosti probala droge - ali NIJE BILA ZAVISNA OD NJIH

2

Ispravljamo klikbejt vest o iskustvu poznate glumice Mirjane Karanović sa narkoticim

foto: Aleksandar Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović

ISPRAVKA: Na portalu Glossy je objavljena vest pod naslovom

"Bilo mi je strašno loše: Mirjana Karanović iskreno o konzumiranju droga (FOTO)", iskustvu poznate glumice.


U prvobitnoj verziji članka stajala je ispovest glumice s narkoticima, uz klikbejt naslov tako da vest dobija novi kontekst, pokazala je analiza sajta Raskrinkavanje.ba.

 

Sudeći po nadnaslovu i naslovu medijskog teksta, mnogi čitaoci bi mogli da pomisle da će saznati nešto o zavisničkoj prošlosti Mirjane Karanović. Ipak, glumica je ispričala koje je droge probala i objasnila upravo suprotno: da ne voli zavisnost bilo kakve vrste, da nije bila zavisna od narkotika i da je, štaviše, uspela da prestane da puši cigarete preko noći.

 

- Pa, normalno, u to vreme pušili smo uglavnom marihuanu i hašiš. Početkom 90-ih iz totalnog očajanja nekoliko puta probala sam kokain, ali nisam njime bila fascinirana, nekako to nije bila moja droga - iskreno je priznala Mirjana, ali njenom eksperimentiranju tu nije bio kraj.

 

- I onda sam jednom probala ekstazi, ali mi je od njega bilo strašno loše i shvatila sam da se ne bi trebalo s tim igrati. Nikad me nije privlačila nijedna vrsta zavisnosti – ni o ljudima, ni o stvarima, ni o porocima. Ne volim kad neko ili nešto upravlja mnome, jer sam osoba koja voli da kontroliše stvari. Recimo, preko noći sam prestala da pušim i s tim nemam nikakav problem - pohvalila se glumica tom prilikom.

 

 

 

 

 

makonda-tracker