Met Dejmon: Roditeljstvo me nagoni da pomažem deci

0
Glumac Met Dejmon nedavno je novinarima otkrio sve o svom radu u humanitarnoj organizaciji Water.org i o tome koliko je roditeljstvo uticalo na njegovu posvećenost u rešavanju problema dece trećeg sveta
Foto: BANG
Foto: BANG

Holivudski glumac trenutno promoviše dva nova filma Hereafter i True Grit, a i pored mnogobrojnih obaveza ne posustaje od rada u humanitarnom fondu Water.org, čiji je jedan od osnivača. Met Dejmon, koji uživa u ljubavi sa suprugom Lusijanom Baroso i decom Izabelom, Džijom i Aleksis, Lusijaninom ćerkom iz prvog braka, očekuje još jednu prinovu i ne krije da iz roditeljstva crpi energiju za nove radne pobede.

- Svakih petnaest sekundi jedno dete umire zato što nema čiste vode. Nije lako ljudima u Americi koji imaju konstantan i normalna pristup čistoj vodi da shvate da neke devojčice ne mogu da idu u školu jer dane provode skupljajući vodu. Roditeljstvo je dodatno produbilo moju posvećenost o ovom problem. Svako ko ode u posetu deci u Indiji, Etiopiji ili Keniji, ne može da ih ne doživi kao svoju rođenu i da se ne solidariše sa njima – otkrio je Met Dejmon za Entertainment Weekly.

 

makonda-tracker