Hale Beri: Obožavam da rizikujem

0
Oskarovka Hale Beri govori o ulozi u filmu Frenki i Alis koji je producirao srpski biznismen Simon de Karić

Tamnoputa glumica otkrila je da je dvanaest godina čekala na realizaciju tog filma u kome igra glavnu ulogu, a učestvovala je i kao producent.

- To je na neki način moj bebi projekat, jer sam počela da razmišljam o njemu još pre dvanaest godina, ali bilo je teško napraviti dobru dramu. Ispričati priču o ženi koja ima podvojenu ličnost bilo je veoma teško. Nije me iznenadilo što sam čekala dvanaest godina na taj film, već što je konačno gotov i mogu da govorim o njemu. Priča me je fascinirala: čim sam je čula i pomislila sam: Vau, crna žena čiji je alter ego žena koja je rasista – sama ta linija mi je bila intrigantna i želela sam da shvatim kako je tako nešto moglo da se desi. Tako je sve počelo. Trudim se da uvek radim nešto drugačije, izazivam sebe da bih videla koliko daleko mogu da odem. Ponekada uspe, a nekada ne, ali važno je da rizikujem – rekla je Hale Beri za Moving Pictures Network na AFI festivalu.

Inače, film Frenki i Alis, koji je nominovan za Oskara, kao producent potpisuje i Simon de Karić, sin Dragomira i Hafe Karić,  koji se bavi filmskom industrijom, a poslednje dve godine živi u Londonu.

Jelena Kulović

makonda-tracker