Milorad Čavić: Na Olimpijskim igrama izdvajaju se najbolji od dobrih

Rezultati vrhunskih sportista Srbije prepoznati su od Olimpijske solidarnosti MOK i Olimpijskog komiteta Srbije koji će nastaviti sa finansiranjem sportista
0
1 / 5

U Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency potpisani su Ugovori o učešću 15 sportista Srbije u programu finansiranja Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), kao i Ugovori o uključivanju 12 novih sportista u program finansiranja olimpijskih priprema OKS, kroz projekt London 2012. Cilj Olimpijskog komiteta Srbije i partnera na projektu London 2012, jeste da u periodu do Igara u Londonu, omogući sportistima Srbije, koji postižu zapažene rezultate, sigurnu materijalnu potporu i optimalne pripreme a samim tim i bolje rezultate. Domaćin svečanosti, kompanija Dunav osiguranje, srebrni sponzor OKS, svim sportistima, učesnicima programa finansiranja Olimpijskih priprema za London 2012, kojih u ovom trenutku ima 75, poklonila je kolektivnu polisu za osiguranje od posledica nezgode, za period od godinu dana, a koja će biti produžena do trajanja Olimpijskih igara.

- Danas pravimo još jedan veliki korak bliže ka Londonu! Voleo bih da ovu podršku, doživite kao vetar u leđa! Vi, vaši treneri i svi oni koji su uključeni u realizaciju vaših programa, najbolje znate šta vam je dalje činiti, kako biste se za nepune dve godine i našli na na najvećoj svetskoj smotri sporta - poručio je sportistima predsednik OKS Vlade Divac

U ime sportista, koji su učesnici programa finansiranja Olimpijske solidarnosti, govorio je Milorad Čavić, a u ime sportista koji su ostvarenim rezultatima u poslednjih godinu dana ušli u kategorizaciju OKS, obratila se Ivana Maksimović.

- Olimpijske igre su trenutak o kojima svaki sportista mašta četiri godine. To je trenutak u kome se razdvajaju najbolji od dobrih. U svoje ime i u ime svih sportista hteo bih da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije, Međunarodnom olimpijskom komitetu Srbije i svima koji nam pružaju podršku - izjavio je Čavić.

Svečanosti su prisustvovali i sportisti koji se od prošle godine nalaze u kategorizaciji OKS, predstavnici sportskih saveza, Republičkog zavoda za sport, Pokrajinskog zavoda za sport i predstavnici sponzorskog pula OKS.

 

makonda-tracker