društvene mreže će brujati

Sve dame dolaze u crnom u znak podrške žrtvama zlostavljanja, ali ne i ona: Kejt Midlton sprema ogromno razočarenje obožavateljkama

0

Predstojećeg vikenda održaće se dodela nagrada Britanske akademije filmskih i televizijskih umetnosti, a njoj će prisustvovati princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton, koja se, tvrde strani mediji, neće solidarisati sa slavnim ženama.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Iako nije iznenađujuće to što će vojvoda i vojvotkinja od Kembridža biti gosti na ovom glamuroznom događaju - princ Vilijam je ipak od 2010. godine predsednik Britanske akademije filmskih i televizijskih umetnosti - za mnoge je intrigantno pitanje hoće li se Kejt Midlton pridružiti stotinama slavnih dama koje planiraju da obuku crnu boju od glave do pete.

 

 

Naime, baš kao i na dodeli Zlatnih globusa u januaru ove godine, poznate dame iz sveta umetnosti planiraju da crnom odećom podignu svest o seksualnom nasilju nad ženama u filmskoj industriji i solidarišu se sa žrtvama.

 

Sudeći po pisanju stranih medija, Kejt Midlton mogla bi da bude jedna od retkih dama koje će se na crvenom tepihu pojaviti u odevnoj kombinaciji neke druge boje.

 

Nastavak na sledećoj strani.

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Kako piše Style Caster, lepa vojvotkinja ne sme da izražava bilo kakab politički stav, što je pravilo britanske kraljevske porodice. Svi članovi ove familije moraju, naime, ostati strogo neutralni u vezi s političkim pitanjima.

 

Tako Kejt Midlton, iako može da učestvuje u humanitarnim akcijama u vezi s mentalnim zdravljem, majčinstvom i decom, najverovatnije neće moći da obuče crno u znak podrške žrtvama seksualnog nasilja jer bi se to moglo smatrati zloupotrebom njene kraljevske pozicije.

 

 

Bakingemska palata još uvek se nije oglašavala ovim pitanjem, pa či svetske javnosti ostaju uprte u crveni tepih dodele nagrada BAFTA i iščekuju trenutak kada će princ Vilijam i njegova draga zakoračiti na njega.

 

Jedno je sigurno - društvene mreže će goreti!

 

makonda-tracker