Bojan Jovanovski - Boki 13: Prevazišao sam depresiju

1
Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji kao Boki 13 otkriva kako je zbog pogrešne poslovne odluke i finansijskog kraha zapao u stanje melanholije koju je prebrodio uz pomoć porodice i prijatelja
foto: Dejan Milićević
foto: Dejan Milićević

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski poznatiji pod nadimkom Boki 13 (24) ovog leta prošao je kroz pravu medijsku golgotu nakon što su otpočele spekulacije kako je zbog depresivnog stanja i loše materijalne situacije pokušao da izvrši samoubistvo. Upravo to su i bili razlozi zbog kojih se voditelj i pevač na nekoliko meseci povukao u rodno Skoplje gde je imao dosta vremena da razmisli o svemu i dobro se pripremi pre nego što se ponovo uhvati u koštac sa raznim problemima.

- Nikada mi nije palo na pamet da dignem ruku na sebe jer to rade samo kukavice, a ja sam hrabar muškarac koji mnogo voli sebe. Istina je da mi je bilo teško zbog jedne pogrešne poslovne odluke zbog koje sam bio primoran da odem kući i odmorim se. Bio sam u blagoj depresiji, ali sam uz porodicu i bliske prijatelje uspeo da prevaziđem sve psihičke teškoće koje sam imao - kaže Boki 13 koji trenutno radi na svom albumu i priprema se za promociju novog singla pod nazivom Krokodil. Ovom ekstravagantnom šoumenu nije teško da prizna kako je u životu imao finansijske probleme, ali i to da oni nikada nisu bili razlog njegove tuge i nesreće.

- Normalno je da svi ljudi imaju problem sa novcem. Šta je strašno u tome ako neko bankrotira? To samo znači da je imao šta da izgubi i da je dosta zaradio u životu. Ja jesam izgubio dosta novca, ali meni to nije sramotno - kaže Jovanovski.

I dok mnogi raspravljaju o njegovoj seksualnosti, on i dalje ne želi da otkrije da li voli muškarce ili devojke, ali priznaje da trenutno uživa u samoći jer jedino tako ima vremena da se potpuno posveti poslu i usavršavanju.

- Već dugo vremena nemam nikoga, jer tako želim, pošto mi je posao na prvom mestu. Malo su mi dosadile priče o mojoj seksualnosti i ne mogu više to da objašnjavam, a čim budem pronašao pravu ljubav, prikazaću je celom svetu. Nisam zaljubljen jer još nisam pronašao osobu koja će me dovoljno zaintrigirati i učiniti da se onako ludački zanesem - kaže Boki.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker