Marija Šerifović: Počela sam da upoznajem sebe

Pop pevačica Marija Šerifović prenosi impresije sa sedmodnevnog odmora u Njujorku gde je konačno prebolela raskid dvogodišnje romanse i počela da uživa u novostečenoj slobodi
0
1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Kako je tek odnedavno rešila da se opusti, zaboravi na ljubavne jade i iskusi život punim plućima, pop pevačica Marija Šerifović (25) dala je sebi oduška i rešila da uživa u svakom novom danu. Tako je početkom oktobra odlučila da ispuni svoju davnašnju želju i sa prijateljima se uputi u Njujork gde su zajedno u obilasku brojnih znamenitosti proveli sedam dana.

- Njujork je ispunio sva moja očekivanja. Sve vreme sam se osećala kao da sam u nekom filmu, pošto je bilo baš onako kako sam i zamišljala. Kako i inače bolujem za onim što je moderno, ne mogu da izdvojim samo jednu stvar koja mi se dopala. Ceo Menhetn sam prepešačila uzduž i popreko i ništa mi nije bilo naporno. Uživala sam i na Brodveju gde sam gledala predstavu Džejzi Bojsa. Statua slobode me je potpuno opčinila, kao i Tajms skver gde je i bio hotel u kojem sam bila smeštena. Njujork potpuno odgovara mom bioritmu jer nikada ne spava, a čak i kada padne mrak stiče se utisak da je dan jer svuda gore svetla - prepričava Marija svoje prekookeanske avanture.

S obzirom na to da je u junu ove godine prekinula dvogodišnju vezu sa anonimnim partnerom kojem je posvetila i svoj poslednji album Anđeo, Marija u poslednje vreme upoznaje sve prednosti i mane samoće, te njen život šarenim čine prijatelji koji joj pomažu da istinski spozna sebe i sve emocije koje je do sada potiskivala.    

- Posle višegodišnjeg perioda zajedništva i veza, sada zaista uživam u čarima slobode. Oduvek sam težila tome da imam nekog pored sebe i iskreno sam smatrala da bolje funkcionišem u paru, ali ispostavilo se da sam pogrešila. Četrnaestog novembra napuniću dvadeset šest godina, a sada živim onako kako je trebalo kad sam imala osmnaest, dok sam tada mislila da mi je život ostvaren jedino ukoliko sam po ceo dan sa partnerom. Sad mi prija da sam sama i trenutno za emotivni život u mom rasporedu nema mesta - priznaje Marija i otkriva kako se njeno raspoloženje poslednjih meseci neprestano menja i kreće od pozitivnog do krajnje melanholičnog.

- Sada sam počela da upoznajem sebe. Moje raspoloženje ide do plus beskonačno što se tiče pozitivnih stvari, a isto toliko može da se kreće i ka negativnom. Tužna emocija svakog živog čoveka ponekad dodirne pa se tako i ja, kada čujem neku pesmu, setim situacija koje sam prošla sa partnerom, naših ručkova, večera... Smatram da je sve to normalno i zdravo. Kada biste pitali ljude oko mene sigurno bi vam rekli da volim sebe, ali ja ne mislim da je tako. Iako smatram da mogu da naučim da sebi budem na prvom mestu, s druge strane mi se čini da je to možda sebično, te da nisam takva ni u vezi, ni sa prijateljima - iskrena je pevačica koja kaže kako bi ljubavna iskustva iz 2010. godine što pre volela da zaboravi.

Ksenija Konić

makonda-tracker