Anđelina Džoli ipak snima u Bosni

0
Slavna glumica i rediteljka Anđelina Džoli ipak će snimati svoj film Untitled Love Story u BiH, a tokom novembra planira i da se sastane sa članicama Udruženja Žena - žrtva rata u Sarajevu
foto: BANG
foto: BANG

Nakon što su se na brojnim internet portalima pojavile informacije da holivudska zvezda Anđelina Džoli neće snimati svoj rediteljski prvenac u Bosni i Hercegovini, oglasio se izvršni producent filma Edin Edo Šarkić.

- To, jednostavno, nije tačno! Anđelina Džoli će snimati u BiH. Ja sam planirao da idem na sastanak u Budimpeštu da se dogovorimo oko početka snimanja u Sarajevu, ali s obzirom na to da su Anđelina i njeni producenti mnogo zauzeti na setu u Mađarskoj, sve dogovore vodićemo ovih dana putem e-maila - rekao je Šarkić za Dnevni avaz.

Kako se navodi, snimanje u BiH trajaće najmanje tri dana, a svoje scene snimiće i glumci koji nisu bili na setu u Budimpešti, a među njima su Ermin Bravo, Edis Žilić, Nusmir Muharemović...

Inače, Anđelina Džoli je u pismu koje je juče putem UNHCR-a uputila Udruženja Žena - žrtva rata u Sarajevu istakla da ne želi u svom filmu da banalizuje ničije patnje, već da su takve priče proistekle iz pogrešnih informacija u medijima.

- Želim da još jednom istaknem duboko saosećanje sa pripadnicama Udruženja Žena - žrtva rata koje su pretrpele teške patnje, te da nikada ne bih banalizovala ono kroz šta su prošle. Želela bih da vas uverim da mi je uvek bila namera da ovu priču, koja je smeštena u Bosni i Hercegovini, ispričam sa dostojanstvom i velikim poštovanjem prema ljudima vaše zemlje - istakla je Anđelina.

Slavna glumica je potvrdila i svoju želju da se sastane sa članicama Udruženja tokom sledeće posete Sarajevu u novembru, u cilju da sazna i još bolje razume stradanja i zlostavljanja koja su pretrpeli ljudi u BiH.

- Takođe se nadam da će taj susret biti prilika da pojasnimo sva nerazumevanja vezana uz ovaj projekt koja su nastala kao rezultat pogrešnih informacija u medijima - navela je glumica u pismu.

makonda-tracker