Poznati spremni da pomognu Kraljevu

0
Pevači Biljana Sečivanović i Miroslav Ilić za Story.rs govore o zemljotresu koji je pogodio kraj Srbije za koji ih vežu prijatelji i rodbina, a pevačica Snežana Đurišić ne krije da bi se rado odazvala pozivu za neki humanitarni koncert

U snažnom zemljotresu jačine 5,4 stepena Rihterove skale, a magnitude 7,5 stepeni Merkalijeve skale, koji je u 1 čas i 56 minuta pogodio okolinu Kraljeva, stradale su dve osobe, dok je 50 osoba lakše povređeno. Zemljotres se snažno osetio i u okolini, Čačku, Jagodini, Užicu i Valjevu.

Brojne javne ličnosti koje vode poreklo iz ovih krajeva tokom celog prepodneva su na telefonskim linijama sa svojim prijateljima i porodicom, u želji da provere kakvu su i koliku štetu pretrpeli.

Iako je rođena u Nemačkoj, pevačica Zvezda Granda Biljana Sečivanović najveći deo detinjstva provela je u selu Mrčajevci, gde joj danas žive roditelji.

- Na svu sreću, sin i ja nismo bili kod mojih roditelja u Mrčajevcima sinoć  kada se dogodio zemljotres. Noćas sam se čula sa njima, dobro su, a kao i kod većine žitelja tog kraja, najveću štetu su pretrpele kuće čiji su zidovi popucali usled potresa, a crep se obrušio sa krovova. Ceo dan sam na vezi sa prijateljima iz tog dela Srbije – govori Biljana.

Najpoznatiji slavuj iz Mrčajevaca, Miroslav Ilić, nakon noćašnjih događanja čuo se sa svojim prijateljima i ocem koji su se nalazili u njegovom rodnom selu.

- Zabrinuo sam se kada sam čuo za zemljotres, razgovarao sam telefonom sa svojim ocem koji mi je rekao da se podrhtavanje tla snažno osetilo, ali da naše imanje nije pretrpelo veliku štetu. Na vezi sam i sa prijateljima koji su imali sreće, pa ni njihova imovina nije pretrpela veća oštećenja – otkriva Miroslav.

Legendarna pevačica Snežana Đurišić noć je provela budna u razgovoru sa svojom familijom koja živi u okolini Kraljeva. Poznata dama ne isključuje mogućnost da se estradni umetnici okupe na velikom humanitarnom koncertu za pomoć ovom kraju.

- Moram priznati da me je zemljotres probudio. Nisam bila svesna šta se dogodilo, a kada sam uključila televizor, saznala sam da je zemljotres pogodio Kraljevo. Istog trenutka sam pozvala moje tetke i rodbinu koji žive u okolini ovog grada. Otkrili su mi da je zemljotres bio mnogo snažan, ali da na svu sreću niko od mojih najmilijih nije povređen. Pričinjena je velika materijalna šteta i mnogo ljudi je ostalo bukvalno bez krova nad glavom. U svojoj karijeri sam pevala na mnogobrojnim humanitarnim koncertima, pa bih se bez problema odazvala i na jedan organizovan za pomoć ovom delu Srbije – kaže Snežana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker