Vlado Georgiev: Ljubav je moj pokretač

Pop zvezda Vlado Georgiev priča o tome kako je proveo odmor u Crnoj Gori, prenosi utiske s nedavnog boravka u Hrvatskoj i ističe da su emocije njegov osnovni motiv prilikom komponovanja
4
1 / 2 Foto: Goran Đukanović

Nakon višemesečnog odmora na Crnogorskom primorju koji je jedino prekidao uspešnim nastupima, pop zvezda Vlado Georgiev (34) vratio se svojoj svakodnevici u srpskoj prestonici. Šarmantni umetnik proteklog četvrtka oduševio je publiku na otvaranju zimske sezone popularnog kluba Cinema, a tokom poslednjih dana prepustio se završavanju novog albuma koji bi trebalo objavi do Nove godine.

- Ovog leta zapostavio sam motor i više sam se vozio brodom, a možda sam čak i malo više vremena proveo na moru nego inače. Upravo to sada pokušavam da nadomestim sve češćim boravkom u svom studiju. Nadam se da ću album objaviti do kraja godine, ali neću dozvoliti da zarad mesec, dva napravim loš presedan - priča slavni pop pevač koji je još pod utiskom nedavnog boravka u Splitu gde je nastupom na manifestaciji Runjićeve večeri na velika vrata ušao na hrvatsko muzičko tržište.

- Svi su veoma dobro odreagovali i mnogi ozbiljni ljudi iz Hrvatske oduševljavaju se što se konačno muzikom razbijaju štitovi koje su oni sami postavili – kaže Vlado koji je u Splitu upoznao i hrvatskog predsednika Ivu Josipovića.

- Dao sam mu svoj CD, a on mi je rekao da sluša moju muziku i kako mu je drago što sam nastupio u Hrvatskoj. U Splitu sam sreo mnoge ljude i naišao na brojna otvorena vrata za buduću saradnju – priča Georgiev koji je imao i dovoljno slobodnog vremena za obilazak Splita.

- Splićanke su iste kao Novljanke, s tim što dame iz Herceg Novog imaju bolje noge jer imamo mnogo više stepenica – smeje se Georgiev koji je baš kao i obično tokom nastupa u Cinemi bio na meti brojnih pripadnica lepšeg pola.

- Moje je da otpevam pesmu i napravim dobar nastup, a u ženski mozak je teško prodreti – ističe muzičar i objašnjava u kojoj meri mu je ljubav inspiracija prilikom komponovanja.

- Ljubav je pokretač svega i dobru pesmu ne možeš da napišeš ako tu nema ljubavi i ako ona nije njena okvirna tema – zaključuje umetnik.

Nikola Rumenić

makonda-tracker