Sećanje

14 godina od smrti kralja sporednih uloga: 3 stvari koje Mihajlo Bata Paskaljević nikada nije odbijao

0

Poznati srpski glumac Mihajlo Bata Paskaljević preminuo je na današnji dan 2004. godine, ne dočekavši premijeru poslednjeg filma u kojem je zaigrao - "Pljačka Trećeg rajha" Zdravka Šotre.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Bata je posle kraće bolesti preminuo u zemunskoj bolnici, 26. januara, pre četrnaest godina.

 

Iako je igrao u više od 200 bioskopskih i televizijskih ostvarenja, nagrade su ga, baš kao i glavne uloge - zaobilazile. Bilo kako bilo, to mu uopšte nije smetalo da pobere sve simpatije publike.

 

Takođe, Paskaljević je bio omiljen i među kolegama. Ipak, često su ga zadirkivali da je najveća tvrdica među glumcima. Po pozorišnim klubovima često se moglo čuti da je njemu lakše izvaditi zub iz vilice nego dinar iz novčanika.

 

foto: Youtube Screenshot

Bata je govorio je da postoje tri stvari koje nikad neće odbiti: ulogu, čast u kafani i žene. Glumac se ženio pet puta, mada ima onih koji tvrde da je zapravo šest ili čak sedam puta stao pred matičara! Poslednju suprugu, Faniku, upoznao je u kafani.

Upoznali smo se slučajno. Posle sahrane svratio sam na piće u kafanu Kosovski božur. Tu sam odmah primetio plavokosu konobaricu Faniku. Pitao sam je da se vidimo te večeri. Otišao sam tek pošto je pristala. Na sastanak sam došao ranije skoro pun sat kako ne bi imala vremena da pobegne", ispričao je svojevremeno Bata.

U trećem braku sa Brazilkom Renildom dobio je sina Zoju, koji živi u Nemačkoj.

 

 

makonda-tracker