NOVO

Zabranjeno pušenje u nešto drugačijem maniru: Preslušajte nove pesme grupe Shaderewan Code

0

Članovi popularnog benda udružili su snage sa devojkama iz ženskog hora Arabeske i snimili novi album "A šta ćemo ljubav kriti“ pod imenom Shaderwan Code.

foto: Saša Midžor Sučić
foto: Saša Midžor Sučić

Spot za pesmu "Akšam" prvi je spot s novog, drugog albuma grupe Shaderwan Code, koju čine članovi grupe Zabranjeno pušenje i članice hora zagrebačke džamije "Arabeske".

 

Tekst za pesmu "Akšam" napisali su Džemaludin Latić i Sejo Sexon, muziku su komponovali Robert Boldižar i Sejo Sexon, aranžman potpisuju Branko Trajkov i Paul Kempf, produkciju Toni Lović, dok je mastering radio Dejan Orešković.

 

U spotu se koriste kadrovi iz filma "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena”, a sniman je u zagrebačkom restoranu Sofra. Spot je režirao Tomislav Fiket.

Drugi album grupe Shaderwan Code pod nazivom "Ah, što ćemo ljubav kriti" objavljen je krajem 2017. godine i donosi 11 pesama. Ceo album "Ah, što ćemo ljubav kriti" moguće je skinuti besplatno.

Na istom mestu, uz novi album, stiže kao poklon i prvi album grupe Shaderwan Code "Kad procvatu behari" na kom se nalazi i istoimena pesma koja već polako postaje evergrin.

Zabranjeno pušenje i hor zagrebačke džamije Arabeske sarađuju na raznim projektima još od 2001. godine. Arabeske su bile deo ekipe koja je učestvovala u stvaranju antologijskih pesama kao što su "Lijepa Alma", "Kad procvatu Behari" i mnoge druge.

Ta saradnja je kulminirala u procesu stvaranja muzike za film "Nafaka" i tada se oformljuje grupa Shaderwan Code koju čine članovi Zabranjenog pušenja i hora Arabeske.

Album "Ah, što ćemo ljubav kriti" predstavlja pesme i muziku iz nekoliko filmova, pozorišnih predstava i dokumentaraca koje je ova kombinovana ekipa realizovala u poslednjih nekoliko godina.

makonda-tracker