Andrej Kulundžić rame uz rame sa Valterom Rolom

Najveći reli vozač veka Valter Rol i srpski automobilista Andrej Kulundžić sreli su se na zvaničnoj prezentaciji novih modela Porsche 911 na Formula 1 stazi Huangaroring
0
1 / 2 Foto: Promo

Skoro deceniju posle zauzimanja prvog startnog mesta i trideset šest učešća na Porše Super Kupu na stazama širom Evrope, naš proslavljeni automobilski as i šampion Andrej Kulundžić vratio se na mesto jednog od svojih najvećih uspeha – stazu Formule 1 – Hungaroring. Andrej i izabrani evropski eksperti zvanično su testirali jedan od najbržih automobila današnjice PORŠE 911 GT 2 RS na zvaničnoj prezentaciji novih modela iz serije ovog legendarnog vozila.

Posebna počast svim prisutnim Poršeovim zvanicama priređena je specijalnim aktivnim prisustvom jednog od najvećih automobilskih asova svih vremena – Valtera Rola – višestrukog osvajača Svetskog reli šampionata, Monte Karlo relija, Afričkog relija, 24 sata Nirburgringa i ostalih čuvenih svetskih trka – koji je već duže vreme i glavni test vozač vodećih Poršeovih modela.

Zvanično proglašen za Reli vozača veka od brojnih žirija širom Evrope, opisan od strane legendarnog Nikija Laude kao genije na točkovima – Valter Rol je naročito uživao u razmeni iskustava i utisaka sa Andrejem Kulundžićem. Posebno interesantne za sve prisutne bile su uzbudljive zajedničke vožnje ova dva asa u Poršeu 911 GT 2 RS, u kojima su se smenjivali za volanom i pri vratolomnim brzinama prikazali svu virtuoznost njihovog automobilskog i trkačkog umeća.

Da li su njih dvojica možda dogovorili i neki zajednički kam-bek nastup na nekoj od sledećih velikih trka, ostaje da se vidi.

Za dodatne informacije o Valteru Rolu i modelima Porsche posetite:

http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_R%C3%B6hrl

www.porsche.rs

makonda-tracker