Iako su mnogi podržali

Rodžer Federer apsolutno protiv: Revolucionarna ideja Novaka Đokovića podigla veliku prašinu u teniskom svetu

1

Nisu svi bili oduševljeni pošto je Novak Đoković kao predsednik na sastanku Međunarodnog saveta tenisera izneo ideju te zatražio veći nagradni fond, posebno za slabije rangirane igrače. Naime, Švajcarac Rodžer Federer ustao je protiv Noleta.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na dan otvaranja ovogodišnjeg Australijan opena, podigla se velika prašina u teniskom svetu.

 

Novakovu ideju su podržali Endi Marej, Viktor Troicki, Žil Simon, Aleksandar Zverev, Kevin Anderson i još nekolicina igrača iz vrha ATP liste, nasuprot Federeru, koji apsolutno nije za to. Takođe, Novaka su napali i britanski mediji, uz natpise "zaradio 100 miliona, a sad traži još", piše Kurir. Međutim, poenta Novakove ideje je da slabije rangirani teniseri dobiju veći deo "kolača" na turnirima.

 

foto: Profimedia

Trenutno stanje u tenisu je takvo da samo desetak vrhunskih tenisera dobija dovoljno veliki deo "kolača", dok ostatak tenisera jedva skupi novac za učestvovanje na manjim turnirima. Mnogima od njih novac je veliki problem jer retki imaju sponzore pa sami finansiraju putovanja, trenere, opremu...

Samo igrači iz samog vrha imaju dobre uslove, dok su ostali uglavnom nezadovoljni i to je nešto čega su svi svesni. Kao predsednik Saveta igrača, Novak je predložio način na koji trenutna situacija može biti rešena i unapređena. Ono što je neophodno jeste da se svi igrači ujedine, oforme sindikat i počnu više da govore o svojim pravima", prenosi B92, a otkriva izvor blizak igračima koji su prisustvovali sastanku.

 

makonda-tracker