Aleksandar Saša Đorđević o značaju životne sredine

Saša Đorđević pokazao kako se rukuje specijalnim koševima za skupljanje plastične ambalaže
0
1 / 3 Foto: Promo

Povodom godišnje manifestacije Dan Ujedinjenih nacija, koji se tradicionalno obeležava 24. oktobra, UNIQA osiguranje je jedan od sponzora proslave ovoga dana. Kao društveno odgovorna kompanija, ona je sponzor i ’UNIQA UN Day PET basket-a, dnevne manifestacije edukativnog karaktera za najmlađe posvećene očuvanju životne sredine, koja se održala u parku na Studentskom trgu, a čiji su  pokrovitelj Ujedinjene nacije.

UNIQA UN Day Pet basket turnir vodi naš proslavljeni košarkaški as Aleksandar Saša Đorđević koji je prisutne upoznao sa značajem očuvanja životne sredine i pokazao kako se rukuje specijalnim koševima za skupljanje plastične ambalaže koji treba uskoro da se nađu u našim osnovnim školama. Postavljanje ovakvih kontejnera stvorilo bi uslove da reciklaža postane svakodnevna praksa u svim školama.

- Kao što je Duško Radović rekao: Zаšto se ulične korpe zа otpаtke ne podignu nа visinu koševа zа košаrku? Bilа bi to provokаcijа kojoj niko od nаše košаrkаške nаcije ne bi odoleo. Koševi bi bili puni, а grаd čist – citirao je Saša Đorđević našeg poznatog pisca.

Školarci su uživali u atraktivnom basketu, gde se turnir odigravao košarkaškom, ali i loptama od recikliranog materijala. Za pobednike turnira UNIQA je pripremila i atraktivne nagrade. Na događaju se pojavio Stalni koorinator Ujedinjenih nacija Vilijem Infante koji je pobednicima UNIQA UN Day Pet basket turnira dodelio nagrade.

makonda-tracker